Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

«Φύλλο και φτερό» οι εταιρείες που εμπλέκονται στην αγοραπωλησία ακινήτων του Γιάννου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
«Φύλλο και φτερό» οι εταιρείες που εμπλέκονται στην αγοραπωλησία ακινήτων του Γιάννου.

Τρεις εταιρείες που εμπλέκονται στην αγοραπωλησία ακινήτων του Γιάννου Παπαντωνίου έχουν μπει εδώ και αρκετούς μήνες στο δικαστικό «μικροσκόπιο».

Με αιτήματα δικαστικής συνδρομής οι ανακριτές Ηλιάνα Ζαμανίκα και Γιωργος Ευαγγέλου που χειρίζονται τις δικογραφίες στις οποίες εμπλέκεται ο πρώην υπουργός και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου «ξεσκονίζουν» τη SOPHIA VAS ΑΚΙΝΗΤΑ Α.Ε, την POUDA LTD και την AEGEAN BLUE DREAM VILLAS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους, η SOPHIA VAS ΑΚΙΝΗΤΑ ιδρύεται τον Νοέμβριο του 2007. Όταν δηλαδή ήδη έχουν αρχίσει να «ηχούν τα τύμπανα» για τον Γ. Παπαντωνίου, μετά τις αποκαλύψεις του Μισέλ Ζοσεράν, του πρώην μεγαλοστελέχους της THALES, της εταιρείας που είχε αναλάβει τον εκσυγχρονισμό των 6 φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

Το μετοχικό της κεφάλαιο ανέρχεται στα 60.000 ευρώ. Στο Διοικητικό της Συμβούλιο εμφανίζεται και στενό συγγενικό πρόσωπο του κ. Παπαντωνίου. Ο χρόνος ζωής της είναι πολύ μικρός. Πέντε μήνες μετά την ίδρυσή της , τον Απρίλιο του 2008, μπαίνει σε εκκαθάριση και στις 20.6.2008 αποφασίζεται η οριστική λύση και διαγραφή της από το Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών.

Η POUDA LTD είναι καταχωρημένη στο μητρώο εταιρειών της Κύπρου. Η έδρα της είναι στη Λευκωσία. Μέχρι και τον Νοέμβριο του 2016 δείχνει ενεργή ενώ ο εμφανιζόμενος ως διευθυντής και γραμματέας αυτής ,ο οποίος συμμετέχει και στο Δ.Σ της SOPHIA VAS , είναι μεταξύ των προσώπων που οι ανακριτές ζητούν να γίνουν «φύλλο και φτερό» οι λογαριασμοί τους.

Σε ότι αφορά τώρα την Aegean Blue Dream Villas αυτή φαίνεται να ανήκει στον ελληνοαμερικανό που αγόρασε τη βίλα του Γιάννου Παπαντωνίου στη Σύρο, σε τιμή «ευκαιρίας», σύμφωνα με τους γνωρίζοντες την αγορά.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ