Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Χήρα Φύτρου: Πριν δυο μέρες ρωτούσε γιατί αναβλήθηκε η Ολομέλεια των Εφετών για το Μάτι

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Χήρα Φύτρου: Πριν δυο μέρες ρωτούσε γιατί αναβλήθηκε η Ολομέλεια των Εφετών για το Μάτι

Μόλις πριν από δυο μέρες η χήρα Φύτρου, η γυναίκα που πριν από ένα χρόνο και πλέον έχασε τον σύζυγο και τα δύο ανήλικα παιδιά της στο Μάτι, υπέβαλλε μια σειρά ερωτημάτων για τη ματαίωση της Ολομέλειας Εφετών ώστε να οριστεί εφέτης ανακριτής.

Μέσω του συνηγόρου της, Βασίλη Καπερνάρου, αναρωτιόταν για ποιο λόγο ματαιώθηκε η Ολομέλεια των Εφετών (σ.σ. θα πραγματοποιείτο την προηγούμενη εβδομάδα), η οποία θα εξέταζε εάν θα αναθέσει σε εφέτη ανακριτή την δικογραφία για την τραγωδία στο Μάτι, μετά το αίτημα που έκανε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, κ. Ι. Μωραϊτάκης. Η σύγκλιση της Ολομέλειας των Εφετών ματαιώθηκε γιατί δεν υπήρξε απαρτία προκειμένου να γίνει ψηφοφορία.

Ωστόσο, πίσω από αυτή την πραγματικότητα, η χήρα Φύτρου διερωτάται:

  • Τι συνέβη και ματαιώθηκε η προσδιορισθείσα Ολομέλεια του Εφετείου Αθηνών και πώς εξηγείται η απουσία του απαραιτήτου αριθμού των Δικαστικών Λειτουργών για την σχετική απαρτία ( σύμφωνα με το νόμο) και των οποίων η προσέλευση αποτελεί δεσμία υπηρεσιακή υποχρέωση;
  • Πότε θα προσδιορισθεί η εκ νέου σύγκλιση της Ολομέλειας;
  • Ποιοι φοβούνται να μη «καούν» από την πυρκαγιά στο «Μάτι» και ποιοι κρύβονται πίσω από, ενδεχομένως, έκνομες ενέργειες παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη και της υπονόμευσης του Κράτους Δικαίου;

Η χήρα Φύτρου, αφού χαρακτηρίζει την επίμαχη δικογραφία ως εξαιρετικής σημασίας υπόθεση, η οποία πρέπει να ελεγχθεί από εφέτη ανακριτή, σημειώνει ότι έχει στα χέρια της στοιχεία που εάν μελετηθούν από τη δικαιοσύνη «είναι βέβαιον ότι θα διευρυνθούν οι κατηγορίες και οι κατηγορούμενοι, αφού θα αποδειχθεί ότι έχουν γίνει πολλές προσπάθειες απόκρυψης σημαντικών στοιχείων, από την εν λόγω δικογραφία, τα οποία στοιχειοθετούν εγκλήματα κακουργηματικού χαρακτήρα και όχι Πλημμεληματικού όπως κατηγοριοποιούνται μέχρι τώρα».

Δηλώνει, μάλιστα, την δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι εδώ και έξι μήνες δεν έχει κληθεί από τον ανακριτή που έχει στα χέρια του την υπόθεση και δεν έχει λάβει τα αντίγραφα, που έχει ζητήσει.

Και καταλήγει:

«Εξ’ όσων γνωρίζω, για πρώτη φορά τα τελευταία 30 – 40 έτη, ματαιώθηκε σύγκλιση της Ολομελείας του Εφετείου, και μάλιστα για τόσο σπουδαία υπόθεση, όταν αντιθέτως, σε παρόμοιες περιπτώσεις, όπως στην υπόθεση Siemens – Τσουκάτου, και περίπτωση «ΆΛΕΞ» στην Ημαθία, είχαν ανατεθεί σε Εφέτη – Ανακριτή».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ