Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Ψάχνουν τους συνεργούς στο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών στον Έβρο

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ψάχνουν τους συνεργούς στο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών στον Έβρο

Νέα πρόσωπα που ενδέχεται να εμπλέκονται στο κύκλωμα διακίνησης παράτυπων μεταναστών με έδρα την Τουρκία και φερόμενα μέλη δύο αστυνομικούς, φαίνεται πως ερευνούν οι αρχές.

Οι δύο κατηγορούμενοι αστυνομικοί, που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα, φαίνεται πως λάμβαναν ανελλιπώς τις αποσπάσεις που απαιτούνταν προκειμένου να υπηρετούν στο Τελωνείο Κήπων, το σημείο από το οποίο φέρονται ότι περνούσαν τους παράτυπους μετανάστες από την Τουρκία. Όπως αναφέρει η «Φωνή της Ροδόπης», η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος φαίνεται να έχει στοιχεία πως ένας εκ των δύο κατηγορουμένων αστυνομικών λάμβανε επί τρία συνεχόμενα καλοκαίρια αποσπάσεις στις Υπηρεσίες της Αστυνομίας των Τελωνείων Κήπων και Καστανιών, πάντα μετά από παρέμβαση αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. με τον οποίο ο συλληφθείς δεν έκρυβε ότι διατηρούσε προνομιακή σχέση.

Την ίδια ώρα, οι δύο αστυνομικοί, που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι μετά τις απολογίες τους και οδηγήθηκαν στη φυλακή, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή. Σύμφωνα με το σε βάρος τους κατηγορητήριο, εμφανίζονται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης, η οποία φέρεται να λειτουργούσε τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2018, υπό τη διεύθυνση  αλλοδαπού, ο οποίος διαμένει μόνιμα στην Τουρκία.

Ειδικότερα, τους αποδίδεται ότι παρείχαν σε ιδιώτη, έναντι αμοιβής, πληροφορίες υπηρεσιακού και επιχειρησιακού χαρακτήρα προκειμένου τα λοιπά μέλη της οργάνωσης να καθοδηγούνται σχετικά με τις ώρες, τον τόπο και τον τρόπο διακίνησης των αλλοδαπών, μέσω του ποταμού Έβρου. Μεταξύ άλλων, κατηγορούνται για τα αδικήματα της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διευκόλυνσης εισόδου στο ελληνικό έδαφος πολιτών τρίτων χωρών, της διευκόλυνσης μεταφοράς κατ’ επάγγελμα, της δωροληψίας υπαλλήλου, της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου και άλλα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ