Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

1700 πωλήσεις κοκαϊνης και χασίς σε 7 μήνες , τεράστιος ο τζίρος

NEWSROOM icon
NEWSROOM
1700 πωλήσεις κοκαϊνης και χασίς σε 7 μήνες , τεράστιος ο τζίρος

Στις φυλακές οδηγήθηκαν οι 5 από τους 6 κατηγορούμενους για εμπλοκή σε μεγάλη σπείρα διακίνησης κοκαΐνης και χασίς στον Πειραιά οι οποίοι συνελήφθησαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά.

Σύμφωνα με τις αρχές είχαν κάνει τουλάχιστον 1700 πράξεις διακίνησης κάνναβης και κοκαΐνης το τελευταίο 7μηνο παρακολούθησης τους από την Αστυνομία, γεγονός που ερμηνεύεται ως ένδειξη τεράστιου τζίρου από τους δράστες.

Το «κατάστημα»

Οι κατηγορούμενοι φέρονται να είχαν ως βάση τους το σπίτι του φερόμενου ως αρχηγού στης οργάνωσης, όπου και γινόταν κατά τις Αρχές το μεγαλύτερο κομμάτι της διακίνησης. Η αστυνομία  κατέγραψε συνομιλίες και κινήσεις σύμφωνα με τις οποίες  ο αρχηγός ήταν υπεύθυνος για την ανεύρεση κάνναβης και για την πώληση από το σπίτι του σε χρήστες, οι οποίοι προσέρχονταν είτε χτυπώντας το κουδούνι απρόσκλητοι είτε κατόπιν ραντεβού. Όταν έλειπε ο αρχηγός από το σπίτι, άλλα μέλη της οργάνωσης ήταν εκεί και εξυπηρετούσαν τους πελάτες -χρήστες στο «κατάστημα», όπως το κατονόμαζε ο ίδιος ο αρχηγός.

Ο ταξιτζής

Η οργάνωση φέρεται να είχε και ταξιτζή ο οποίος μετέφερε και τα ναρκωτικά. Μέλη της οργάνωσης ήταν επιφορτισμένα πέραν της πώλησης από το «κατάστημα» και στην ανεύρεση και προμήθεια ναρκωτικών και την πώληση τους σε άλλα μέρη. Το τίμημα της πώλησης από τα μέλη ήταν πάντα αυτό που είχε καθορίσει-σύμφωνα με συνομιλίες- ο αρχηγός.

Για την ίδια πράξη κατηγορούνται και άλλοι τρεις, οι οποίοι μέχρι την ώρα διαφεύγουν της σύλληψης και ήδη έχουν εκδοθεί σχετικά εντάλματα εναντίον τους.

Αλλοι τρείς

Ο συνήγορος υπεράσπισης Γιάννης Γλύκας

Οι έξι συλληφθέντες κατηγορούμενοι απολογήθηκαν ενώπιον του Ανακριτή Ναρκωτικών Πειραιά και οι 5 εξ’ αυτών κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, ενώ ο 6ος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ο συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων, αυτού  που μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος, Ιωάννης Γλύκας δήλωσε: « Εκφράζω την ικανοποίηση μου για τη μη προφυλάκιση του εντολέως μου. Ανεδείχθη το σοβαρό πρόβλημα της τοξικομανίας του αλλά και ο περιορισμένος ρόλος του στην υπόθεση και η μη ένταξη του στην εγκληματική οργάνωση, παρότι η δίωξη ήταν διαφορετική σε βάρος του».

Ο συνήγορος υπεράσπισης έτερου εκ των κατηγορουμένων, Παναγιώτης Μαριόλης δήλωσε: « Είμαι πεπεισμένος ότι στο Δικαστήριο θα αποδειχθεί ο ακριβής ρόλος του εντολέως μου στην υπό κρίση υπόθεση, ο οποίος και είναι ελάσσων σε σχέση με αυτόν που του αποδίδεται, η τοξικομανία του καθώς και η μη συμμετοχή του στην εγκληματική οργάνωση».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ