Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Δήμος Νεάπολης Συκεών: Πάει την κυβέρνηση στο ευρωδικαστήριο για να μην του πάρει τα ταμειακά διαθέσιμα!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δήμος Νεάπολης Συκεών: Πάει την κυβέρνηση στο ευρωδικαστήριο για να μην του πάρει τα ταμειακά διαθέσιμα!

Στα Ελληνικά και τα Ευρωπαϊκά δικαστήρια προσφεύγει κατά της απόφασης της κυβέρνησης για μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων των δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδας. Τόσο ο δήμαρχος της περιοχής, Σίμος Δανιηλίδης όσο και το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου είναι στα… κάγκελα και ζητούν την κατάργηση της υπουργικής απόφασης, την οποία ο κ. Δανιηλίδης χαρακτηρίζει «αντισυνταγματική».

«Πρόκειται για μια παράνομη, αντισυνταγματική και απορριπτέα απόφαση, και την οποία δεν πρόκειται να αποδεχθούμε. Ποτέ καμία δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση από το 1974 και εντεύθεν δεν τόλμησε να λάβει μια τέτοια απόφαση που δια της απειλής ποινικών και πειθαρχικών διώξεων απειλεί με περικοπή των ΚΑΠ επειδή η διοίκηση ενός δήμου ‘δεν θα συμμορφωθεί προς τας υποδείξεις» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Δανιηλίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο η υπουργική απόφαση καταστρατηγεί το άρθρο 102 του Συντάγματος καταλύοντας τη διοικητική αυτοτέλεια που κατοχυρώνει το δικαίωμα ο κάθε δήμος να διαχειρίζεται τα του οίκου του.

«Σήμερα, που το success story της κυβέρνησης λέει ότι βγήκαμε από τα μνημόνια, ότι βγήκαμε από την επιτήρηση από τους θεσμούς, ότι ανακτήσαμε την εθνική κυριαρχία, δεν υπάρχει κανένας λόγος οι δήμοι να μεταφέρουν το 1 δισ. περίπου, που υπάρχει κατατεθειμένο στις εμπορικές τράπεζες, εξαναγκαζόμενοι να το πράξουν δια της βίας και δια της απειλής ποινικών και πειθαρχικών διώξεων» σχολιάζει ο κ. Δανιηλίδης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ