Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Άκυρη καταγγελία λόγω καταβολής ελλιπούς αποζημίωσης

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Άκυρη καταγγελία λόγω καταβολής ελλιπούς αποζημίωσης

Περίπτωση εργαζομένου ο οποίος κατά την πρόσληψή του γνωστοποίησε στον αρμόδιο υπάλληλο της εργοδότριας επιχείρησης τη δωδεκαετή προϋπηρεσία του, του συστήθηκε όμως να την αποσιωπήσει, προκειμένου να καταστεί ευχερέστερη η πρόσληψή του.

Κατόπιν αυτού, ο ενάγων ανέγραψε στην αίτηση πρόσληψης ότι δεν έχει προϋπηρεσία και βεβαίωσε υπεύθυνα την αλήθεια του περιεχομένου της, ακολούθως δε κατέθεσε, όπως του ζητήθηκε από άλλη αρμόδια υπάλληλο της εναγομένης, τα αναγκαία για την πρόσληψή του έγγραφα, άδεια εργασίας, αριθμό βιβλιαρίου ενσήμων και καρτέλες ενσήμων, τις οποίες είχε και καλύπτουν όλο το διάστημα της προϋπηρεσίας του.

Η εναγομένη ανήγγειλε την πρόσληψη του ενάγοντος στον Ο.Α.Ε.Δ., στο δε έντυπο της αναγγελίας σημειώθηκε από τον αρμόδιο υπάλληλό της ότι ο ενάγων δεν αναλάμβανε εργασία για πρώτη φορά ως μισθωτός.

Κατόπιν τούτων, προκύπτει ότι ο ενάγων, κατά την πρόσληψή του, γνωστοποίησε στην εναγομένη τη δωδεκαετή προϋπηρεσία του, και η τελευταία, ενώ τη γνώριζε, αφού δεν αποκλείεται η γνώση αυτή με οποιονδήποτε τρόπο, παρά ταύτα κατά το διάστημα της απασχόλησής του δεν ελάμβανε υπ’ όψιν την προϋπηρεσία του αλλά του κατέβαλλε αποδοχές νεοπροσλαμβανόμενου.

Κρίση ότι η απόλυση του εν λόγω εργαζομένου ήταν άκυρη λόγω καταβολής σε αυτόν ελλιπούς αποζημίωσης, καθώς η αποζημίωσή του υπολογίστηκε με βάση τις αποδοχές του νεοπροσλαμβανόμενου και όχι του έχοντος δωδεκαετή προϋπηρεσία εργαζομένου (Αρείου Πάγου  167/2019, Επιθεώρησις Εργατικού Δικαίου, τόμος 2019, σελ. 630).

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ