Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Γιάννης-Παύλος Σάκαρος: Η Ελληνική ψυχή των γερμανικών «Κίτρινων Γιλέκων»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γιάννης-Παύλος Σάκαρος: Η Ελληνική ψυχή των γερμανικών «Κίτρινων Γιλέκων»

Ελληνική είναι η «ψυχή» του κινήματος των «Κίτρινων Γιλέκων» στην Γερμανία. Πρόκειται για τον 26χρονο Γιάννη-Παύλο Σάκαρο, κάτοικο Στουτγκάρδης, ο οποίος εργάζεται στο εργοστάσιο της γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας Πόρσε που υπάρχει στην συγκεκριμένη πόλη.

Ο νεαρός έχει ηγηθεί ήδη από τις αρχές του περασμένου μήνα όλων των διαδηλώσεων στη Στουτγκάρδη ενάντια στην απόφαση των τοπικών αρχών να απαγορεύσουν την κυκλοφορία των παλιών πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων, αρχής γενομένης από τον Απρίλιο.

Ο ίδιος έχει αμφισβητήσει το όριο των 40 μικρογραμμαρίων διοξειδίου του αζώτου (ΝΟ2) ανά κυβικό μέτρο αέρα, αλλά και τις μετρήσεις της Ε.Ε., βάση των οποίων απαγορεύεται η κυκλοφορία των παλιότερων πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων στην πόλη του.

«Η γερμανική κυβέρνηση για χρόνια κοιμόταν, αντί να ασκήσει πίεση στις εταιρείες αυτοκινήτων να προσαρμοστούν. Και εφόσον ουδείς αντέδρασε χρειάστηκε ένας Έλληνας να αναλάβει να ξεσηκώσει τον κόσμο», δήλωσε χαρακτηριστικά απαντώντας στο ερώτημα τι ήταν αυτό που τον οδήγησε να αναλάβει τα ηνία του γερμανικού κινήματος των Κίτρινων Γιλέκων.

Χρησιμοποιούν πετρελαιοκίνητα οχήματα

Μάλιστα, ο ίδιος καθώς και ακόμα 80.000 κάτοικοι της Στουτγκάρδης, χρησιμοποιούν πετρελαιοκίνητα οχήματα για τις μετακινήσεις τους, τα οποία θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν, αν ισχύσει η απόφαση της απαγόρευσης τους. Ο Σάκαρος αν και συνήθως, πηγαίνει στην δουλειά του με το τρένο, ωστόσο, παίρνει και το αυτοκίνητό του δύο φορές της εβδομάδα.

«Μας λένε: ”Αγοράστε ένα καινούριο αυτοκίνητο.” Με τι λεφτά!Τελικά, είμαστε αυτοί που πρέπει να πληρώσουν. Οι πολίτες θα πρέπει να αναλάβουν τώρα τα βάρη, που ανήκουν στην κυβέρνηση», τονίζει.

Πάντως, ο Γιάννης Σάκαρος μπορεί να είναι μόλις 26 χρονών, αλλά είναι «παλιός» στις διαδηλώσεις. Πιο συγκεκριμένα, είχε πάρει μέρος στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά του αμφιλεγόμενου σιδηροδρομικού σταθμού S21 στη Στουτγκάρδη, που στοίχισε πολλά δισεκατομμύρια. Κατά τη γνώμη του, οι πολίτες έχουν τώρα πολύ περισσότερους λόγους να βγουν έξω στο δρόμο.Ο Σάκαρος εμπνέεται από τις διαμαρτυρίες των Κίτρινων Γιλέκων στην Γαλλία, θεωρώντας ότι αποτελούν ένα «λαμπρό» παράδειγμα. Στόχος του είναι η ανάπτυξη ενός εθνικού κινήματος διαμαρτυρίας στους γερμανικούς αυτοκινητόδρομους.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ