Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Απροθυμία για τη θέση του Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Απροθυμία για τη θέση του Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς

Αντίστροφα μετρά χρόνος για την σύγκλιση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου που θα αποφασίσει για το ποιος θα αναλάβει την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς τα επόμενα δύο χρόνια, καθώς η θητεία της Ελένης Τουλουπάκη λήγει σε λίγες ημέρες.

Η ίδια, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες,επιθυμεί να παραμείνει στη θέση της προκειμένου να ολοκληρώσει και κάποιες από τις «καυτές» υποθέσεις που βρίσκονται στα χέρια της όπως αυτή της Novartis.

Μακριά…

Ωστόσο δικαστικοί λειτουργοί του Αρείου Πάγου έκαναν πριν λίγες ημέρες μια «διερευνητική» στο Εφετείο προκειμένου να δουν αν υπάρχει ενδιαφέρον κι από άλλον εισαγγελέα. Και όπως λένε οι πληροφορίες «έφαγαν πόρτα». Πλην δύο κυριών( η μία μάλιστα έχει «πλούσια» εμπειρία σε υποθέσεις διαφθοράς) οι οποίες έδειξαν να το σκέφτονται, η απάντηση των υπολοίπων ήταν «μακριά».

Η απροθυμία της πλειοψηφίας των εισαγγελικών λειτουργών να διεκδικήσουν την εν λόγω θέση αποδίδεται στο ότι θεωρείται «ηλεκτρική καρέκλα» λόγω των υποθέσεων που φτάνουν στο συγκεκριμένο γραφείο. Η «προϊστορία» άλλωστε (τα πυρά που δέχτηκαν τόσο η κ. Ράϊκου όσο και η κ. Τουλουπάκη) δείχνει ότι είναι μάλλον δύσκολο να περάσει κάποιος από την εν λόγω θέση «αλώβητος»….

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ