Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία ζητεί από τον Άρειο Πάγο να διερευνηθεί δωροδοκία στη συμφωνία των Πρεσπών

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία ζητεί από τον Άρειο Πάγο να διερευνηθεί δωροδοκία στη συμφωνία των Πρεσπών

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία δια του προέδρου της Ιωάννη Αθανασιάδη κατά παντός υπευθύνου, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση των Πρεσπών και έχει διαπράξει τα αδικήματα της δωροληψίας πολιτικών, παθητική και ενεργητική  δωροδοκία, όπως  και ξέπλυμα βρώμικου  χρήματος.

Ειδικότερα, στην μήνυση, αρχικά γίνεται λόγος για την αναφορά του τέως υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στο υπουργικό συμβούλιο (20.10.2018) ότι ο Τζώρς Σόρος χρηματοδότησε με 50 εκατ. ευρώ την Ελληνική Κυβέρνηση με σκοπό της εξαγορά πολιτικών προσώπων στην χώρα μας και τα Σκόπια. Δηλαδή, χρηματοδότηση για την εξαγορά συνειδήσεων βουλευτών και από τις δύο χώρες προκειμένου να ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών από τις Βουλές των δύο κρατών.

Ακόμη, γίνεται αναφορά σε τηλεοπτικές εμφανίζεις του τέως υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά (Κρήτη TV και OPEN TV), ενώ επισημαίνεται ότι στο twitter ο Πάνος Καμμένος κάνει λόγο για μπόνους μαύρου χρήματος των δύο εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, στην μήνυση γίνεται αναφορά στον ανεξάρτητο βουλευτή Δημήτρη Καμμένο ο οποίος ενώπιον της Βουλής κατήγγειλε την Κυβέρνηση για την σιωπή της ως προς τις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου και ζήτησε εξηγήσεις χωρίς όμως να λάβει κάποια απάντηση.

Κατόπιν αυτών, η Συνομοσπονδία ζητεί από τις εισαγγελικές αρχές να διερευνήσουν  εάν:

1) O Πάνος Καμμένος αληθώς κατήγγειλε ενεργητική και παθητική δωροδοκία των βουλευτών των κοινοβουλίων των Σκοπίων και της Ελλάδος,

2) Εάν το εν λόγω αδίκημα της δωροδοκίας δεν έχει διαπραχθεί, να διερευνηθεί ένα ο Πάνος Καμμένος διέπραξε το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης κατά το Νίκου Κοτζίας για τον προσπορισμό πολιτικού οφέλους και

3) Να διερευνηθεί η διάπραξη τυχόν άλλων αδικημάτων.

Τέλος, η Συνομοσπονδία ζητεί  η μήνυση να διαβαστεί στην Βουλή και να αρθεί το απόρρητο της επιστολής παραίτησης του Νίκου Κοτζία στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Από την πλευρά του ο  δικηγόρος της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας Στυλιανός Γρηγορίου σε δήλωσή του, μεταξύ των άλλων, αναφέρει:

«Ένας ζόφος αιωρείται στην πολιτική ζωή της χώρας από τον Οκτώβριο: δωροδοκήθηκε το πολιτικό σύστημα της χώρας από τον Σόρος;

Κόντρα στο διεθνές δίκαιο το άρθρο 50 της Διεθνούς Σύμβασης της Βιέννης καθιστά μια τέτοια συνθήκη απολύτως άκυρη.

Υποβάλαμε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για το αδίκημα του άρθρου 159 του Ποινικού Κώδικα της δωροδοκίας πολιτικών αξιωματούχων για να διερευνηθεί εάν είναι κατηγορία αληθής ή μη και να ξεδιαλύνει η πολιτική ατμόσφαιρα  και κυρίως να ανασχέσουμε την απεμπόληση των δικαιωμάτων του Ελληνικού λαού στην Μακεδονία».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ