Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Πάνω από 1100 υποψήφιοι δικαστές για 120 θέσεις στην Εθνική σχολή Δικαστών

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πάνω από 1100 υποψήφιοι δικαστές για 120 θέσεις στην Εθνική σχολή Δικαστών

Χίλιοι εκατόν εννιά είναι ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων που θα συμμετάσχουν στον επικείμενο διαγωνισμό της Εθνικής σχολής Δικαστών για την εκλογή 120 θέσεων σπουδαστών. Την περασμένη Παρασκευή αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της σχολής οι πίνακες των υποψηφίων του νέου εισαγωγικού διαγωνισμού για την εισαγωγή στην Εθνική σχολή δικαστών.

Πιο συγκεκριμένα, από τους 1.109 συνολικά υποψήφιους, οι 418 είναι στην κατεύθυνση των εισαγγελέων, οι 454 στην κατεύθυνση Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης και οι 237 σε αυτή της Διοικητικής Δικαιοσύνης.

Ο αριθμός των εισακτέων κατανέμεται ανά κατεύθυνση, ως ακολούθως:

Α. Διοικητική Δικαιοσύνη σαράντα τρεις (43) θέσεις, ως εξής: τέσσερις (4) θέσεις δοκίμων εισηγητών του Συμβουλίου της Επικρατείας, πέντε (5) θέσεις δοκίμων εισηγητών του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τέσσερις (4) θέσεις δοκίμων εισηγητών της Γενικής Επιτροπείας Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου και τριάντα (30) θέσεις παρέδρων Πρωτοδικείου των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων.

Β. Πολιτική και Ποινική Δικαιοσύνη εξήντα (60) θέσεις παρέδρων πρωτοδικείου.

Γ. Εισαγγελείς δέκα επτά (17) θέσεις παρέδρων εισαγγελίας.

Το προκριματικό στάδιο των εξετάσεων θα διενεργηθεί στη Θεσσαλονίκη κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου και το τελικό στάδιο θα διενεργηθεί στην Αθήνα κατά τους μήνες Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους και Ιανουάριο του 2020.Δείτε αναλυτικές λεπτομέρειες στη σχετική προκήρυξη.

Ποιοι γίνονται δεκτοί στο διαγωνισμό

Όσοι έχουν την ιδιότητα του Ειρηνοδίκη ή έχουν ή είχαν διετή άσκηση δικηγορίας ή είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος νομικού τμήματος, με μονοετή άσκηση δικηγορίας, ή είναι δικαστικοί υπάλληλοι με πτυχίο νομικού τμήματος, νομικής σχολής και πενταετή υπηρεσία στη θέση αυτή. Όσοι έχουν συμπληρώσει το εικοστό όγδοο (28ο) και δεν έχουν υπερβεί το τεσσαρακοστό πέμπτο (45ο) έτος της ηλικίας τους, στις 31 Δεκεμβρίου του 2019 (έτος προκήρυξης του διαγωνισμού). Η ηλικία του υποψηφίου αποδεικνύεται σύμφωνα με τις κείμενες κάθε φορά διατάξεις του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών και όσοι έχουν τα προσόντα που ορίζονται στις παραγράφους 1, 2 και 3 του άρθρου 36, και δεν έχουν τα κωλύματα που προβλέπονται στα άρθρα 37 και 38 του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών, όπως ισχύουν, για το διορισμό τους ως δικαστικών λειτουργών.

Τα απαιτούμενα προσόντα, εκτός από το όριο ηλικίας, πρέπει να συντρέχουν κατά το χρόνο έναρξης του διαγωνισμού, ήτοι την 25η Οκτωβρίου 2019. Τα κωλύματα πρέπει να μην υπάρχουν τόσο κατά το χρόνο έναρξης του διαγωνισμού όσο και κατά το χρόνο εγγραφής στη Σχολή.

Οι υποψήφιοι δηλώνουν μία από τις τέσσερις ξένες γλώσσες: αγγλική, γαλλική, γερμανική και ιταλική, στην οποία επιθυμούν να εξεταστούν υποχρεωτικά, καθώς και μία έως δύο από τις παραπάνω ξένες γλώσσες, στις οποίες επιθυμούν, προαιρετικά, να εξεταστούν.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ