Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Πιστοποιητικά του Πρωτοδικείου Αθηνών:To 2000 έλεγαν πως είχε γίνει αποποίηση κληρονομίας,  το 2020 το αντίθετο- Μπαράζ έγγραφων παραπόνων

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πιστοποιητικά του Πρωτοδικείου Αθηνών:To 2000 έλεγαν πως είχε γίνει αποποίηση κληρονομίας,  το 2020 το αντίθετο- Μπαράζ έγγραφων παραπόνων

Σειρά έγγραφων παραπόνων για καθυστερήσεις ή ανακρίβειες σε πιστοποιητικά που εκδίδει το Πρωτοδικείο Αθηνών έχουν κατακλύσει τους δικηγορικούς Συλλόγους και έχουν κοινοποιηθεί στο  Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Οι καταγγέλλοντες δικηγόροι και πολίτες μιλούν για φαινόμενα που λαμβάνουν  ανησυχητικές διαστάσεις καθώς , όπως λένε, όχι μόνον παρατηρούνται αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στη χορήγηση πιστοποιητικών (όπως και αντιγράφων αποφάσεων, προτάσεων και πρακτικών), αλλά πλέον – καταγγέλλουν πως – παρατηρούνται και κραυγαλέες ανακρίβειες στο περιεχόμενό τους

Φτάνουν δε στο σημείο να λένε πως παρά την χρήση ψηφιακών τεχνολογικών μέσων για την αποστολή τους, φτάνει στο  σημείο η κατάσταση «να είναι πολύ χειρότερη» από το παλιό σύστημα χορήγησής τους με χαρτί και αυτοπρόσωπη παρουσία.

Αντίθετα πράγματα

Ένα χαρακτηριστικό και εξοργιστικό παράδειγμα είναι ότι ένα πιστοποιητικό περί μη αποποίησης κληρονομίας που εκδόθηκε ηλεκτρονικά στις  7.9.2020 βεβαιώνει τα ακριβώς αντίθετα από όσα αναφέρει χειρόγραφο πιστοποιητικό του Πρωτοδικείου Αθηνών της 15.2.2020!

Ειδικότερα πιστοποιείται στο «υπ’ αρ. πρτ. 53…6 7/9/2020 πιστοποιητικό του Γενικού Αρχείου του Πρωτοδικείου Αθηνών ότι δεν υπάρχει καταχωρημένη δήλωση αποποίησης κληρονομίας του Ζ. Κ. του Κ. και της Β. από τους συγγενείς πρώτου βαθμού αυτού Ζ. Κ. του Σ. και της Μ. (τέκνου), Ζ. Α. του Σ. και της Μ. (τέκνο) και της Ζ. Μ. συζ. Σ. (σύζυγος) από 30.1.2000-28-2-2013»

Όμως «από την υπ’ αρ. πρωτ. 4…../15.2.2000 έκθεση αποποιήσεως κληρονομιάς προκύπτει ότι οι δύο συγγενείς του θανότος (το ένα τέκνο και σύζυγοι) είχαν προβεί σε αποποίηση κληρονομιάς του από τις  15.2.2000!!!»

Το περιστατικό αυτό δείχνει πάντως τις παθογένειες συστήματος, που όχι μόνο είναι αργό , αλλά «συλλαμβάνεται» και αναξιόπιστο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΚΟΜΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛIΕΣ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ