Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Το ΣτΕ θα αποφασίσει για τις τριετίες των εργαζομένων

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Το ΣτΕ θα αποφασίσει για τις τριετίες των εργαζομένων

Δικαστική  μάχη στο ΣτΕ για τα επιδόματα εργαζομένων που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό και για τη διάσωση των τριετιών.Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας θα αποφασίσει για το μείζων για τους εργαζόμενους θέμα, καθώς οι εργοδοτικές οργανώσεις ζητούν την ακύρωσή τους.

«H Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) με παρέμβαση που κατέθεσε σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ορθώνει ανάχωμα υπέρ των τριετιών, την ισχύ των οποίων αμφισβητούν εργοδοτικές οργανώσεις» αναφέρει η Συνομοσπονδία σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

Στην ίδια ανακοίνωση τόνισε ότι υπερασπίζεται την ισχύ των διατάξεων για τις τριετίες, «που, εκτός των άλλων, αποτέλεσαν, επί σειρά ετών, περιεχόμενο των Εθνικών Γενικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΕΓΣΣΕ)».

Οι εργοδότες

Όπως επισημαίνει η ΓΣΕΕ, ο ΣΕΒ και άλλες εργοδοτικές οργανώσεις με αίτηση ακύρωσης που κατέθεσαν, υποστηρίζουν ότι οι νομοθετικές διατάξεις για τις τριετίες, που αποτέλεσαν επιπλέον διαχρονικά αντικείμενο ρύθμισης από ΕΓΣΣΕ, έχουν καταργηθεί.

Η ΓΣΕΕ υπογραμμίζει ότι θα δώσει τη μάχη υπέρ των επιδομάτων των τριετιών και στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με σκοπό να επιβεβαιωθεί η ισχύς των συγκεκριμένων επιδομάτων, «ώστε να μην επέλθει χειροτέρευση των μισθολογικών όρων εργασίας μεγάλου αριθμού εργαζομένων, που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό. Να μην αναβιώσει η- κατά κοινή ομολογία -όχι μόνο αποτυχημένη, αλλά και καταστροφική, μνημονιακή πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης διά της μείωσης των μισθών, χωρίς μνημόνιο αυτή τη φορά» σημειώνει η Συνομοσπονδία.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ