Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Αν ο εργοδότης μου επιβάλει μονομερώς διαφορετικούς όρους εργασίας, με τους οποίους δεν συμφωνώ, πως μπορώ να αντιδράσω;

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αν ο εργοδότης μου επιβάλει μονομερώς διαφορετικούς όρους εργασίας, με τους οποίους δεν συμφωνώ, πως μπορώ να αντιδράσω;

Κατ’ αρχήν, ο εργοδότης έχει το δικαίωμα να προσδιορίζει και να εξειδικεύει τα επιμέρους καθήκοντα του εργαζομένου λόγω του διευθυντικού του δικαιώματος.

Εφόσον όμως πρόκειται για βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας, η οποία επιβάλλεται μονομερώς από τον εργοδότη, ο εργαζόμενος έχει ορισμένα δικαιώματα τα οποία μπορεί να ασκήσει εναλλακτικώς. Εάν επιθυμεί να παραμείνει στην εργασία του, μπορεί να συνεχίσει να προσφέρει την εργασία του με τους προγενέστερους όρους. Αν ο εργοδότης δεν την αποδεχτεί εξακολουθεί να οφείλει μισθούς.

Ο εργαζόμενος μπορεί, επίσης, να δηλώσει ρητά ότι δεν επιθυμεί τη μεταβολή της σύμβασής του και να επιδιώξει την τήρησή της δικαστικά.

Σε περίπτωση που δεν επιθυμεί να παραμείνει στην εργασία του, μπορεί να θεωρήσει την μονομερή βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας ως καταγγελία της σύμβασης και να απαιτήσει αποζημίωση.

Πηγή: dikigorosergatologos.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ