Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Γιώργος Νικολακόπουλος: Αναστολή των πλειστηριασμών

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γιώργος Νικολακόπουλος: Αναστολή των πλειστηριασμών

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ανακοίνωσε την απόφαση της για αναστολή έως το τέλος του τρέχοντος έτους των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας ευάλωτων οικονομικά οφειλετών.

Η ανωτέρω αναστολή προυποθέτει αποδοχή της σχετικής αίτησης, ύστερα από έλεγχο από την τράπεζα αν συντρέχουν εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Ειδικότερα, το όριο του ετήσιου εισοδήματος για τον άγαμο χωρίς τέκνα είναι 7.000ευρώ και προσαυξάνεται κατά 3.500ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος της οικογένειας και η αξία της ακίνητης περιουσίας ξεκινά από το όριο των 120.000ευρώ για ένα άτομο και αυξάνεται αναλόγως τα μέλη της οικογένειας με ανώτατο όριο τα 180.000ευρώ.

Ο αιτών πρέπει βεβαίως να συμφωνήσει σε άρση του Τραπεζικού απορρήτου και ως εκ τούτου να ελεχθεί αν είναι “κακοπληρωτής”!

Τέλος, δέον να επισημανθεί ότι στα σχετικά συμφωνητικά που ετοιμάζουν οι τράπεζες συμπεριλαμβάνονται όροι όπως ανεπιφύλακτης αναγνώρισης του χρεωστικού υπολοίπου και παραίτησης από δικαστικές προσφυγές, συνεπώς οι δανειολήπτες πρέπει να προσέχουν τι υπογράφουν και να σταθμίζουν τα θετικά και τα αρνητικά μίας συμβιβαστικής αναστολής-ρύθμισης με την τράπεζα.

Γεώργιος Νικολακόπουλος

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr