Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Αποχαιρετισμός στον Αντώνιο Λιόγα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αποχαιρετισμός στον Αντώνιο Λιόγα

Το τελευταίο αντίο στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αντώνιο Λιόγα, λένε σήμερα το απόγευμα τα μέλη της οικογένειας του, φίλοι του αλλά και οι συνάδερφοι του από την εισαγγελία του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας.

Η εξόδιος ακολουθία για τον αείμνηστο αντεισαγγελέα θα τελεσθεί στις 16.30 από τον Ιερό Ναό Ταξιαρχών του Δημοτικού Κοιμητηρίου Χαλανδρίου (Αναπαύσεως και Τήνου). Υπό το συγκινητικό τίτλο “αποχαιρετισμός στον αείμνηστο Αντώνιο Λιόγα” η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ήδη από χθες εξέφρασε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της “τη βαθιά της οδύνη για την αδόκητη απώλεια του Αντωνίου Λιόγα, Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που καταξιώθηκε ως εισαγγελέας και άνθρωπος με τις ηθικές του αρχές και αξίες, την ευθύτητα, την ακεραιότητα του χαρακτήρα του και τη νομική του κατάρτιση και εγκράτεια”.

Ο θάνατος του καταξιωμένου εισαγγελικού λειτουργού προκάλεσε συγκίνηση στο νομικό κόσμο αλλά και κυρίως στους συναδέρφους του όχι μόνο στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου όπου υπηρετούσε τα τελευταία χρόνια αλλά από όλα τα πόστα που πέρασε κατά τη διάρκεια της μακροχρόνιας θητείας του στο Εισαγγελικό Σώμα.

Όπως είναι ήδη γνωστό ο 65χρόνος αντεισαγγελέας ΑΠ αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, και έβαλε τέλος στη ζωή του μέσα στο σπίτι του στο Χαλάνδρι, καθώς η σπάνια νόσος από την οποίο είχε προσβληθεί τον είχε καταβάλει ψυχικά και σωματικά.

Τους λόγους της αυτοκτονίας του εξηγεί σε σημείωμα που άφησε πίσω του.

Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1954 και εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Ιούνιο του 1983. Τον Οκτώβριο του 2016 κατέχοντας τον βαθμό του εισαγγελέα Εφετών ανέλαβε καθήκοντα προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών στην θέση του  αποχωρήσαντα τότε συναδέρφου του Ισίδωρου Ντογιάκου.

Τον Φεβρουάριο του 2017 με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου, προήχθη σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Έγινε ευρέως γνωστός από την έρευνα στην υπόθεση των 8 δομημένων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου συνολικής αξίας 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, την διερεύνηση της οποίας είχε χειριστεί ο ίδιος προσωπικά.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ