Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Δάσκαλος Δημοτικού καταδικάστηκε σε κάθειρξη 60 ετών για σεξουαλική παρενόχληση 10 μαθητριών

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δάσκαλος Δημοτικού καταδικάστηκε σε κάθειρξη 60 ετών για σεξουαλική παρενόχληση 10 μαθητριών

Δάσκαλος Δημοτικού σχολείου καταδικάστηκε σε 60 χρόνια κάθειρξη  για αποπλάνηση κατά συρροή  και κατ΄ εξακολούθηση 10 ανηλίκων μαθητριών με αποτέλεσμα να απολυθεί.

Τώρα ζητάει από την Δικαιοσύνη να ακυρωθεί η απόλυσή του, καθώς ευελπιστεί ότι σε δεύτερο βαθμό να αθωωθεί, καθώς η καταδίκη του στηρίζεται σε μυθοπλασίες και σε φαντασιώσεις των μαθητριών. Ο 54χρόνος, έγγαμος με δυο ενήλικα παιδιά, δάσκαλος, ο οποίος από το 2015 είναι προφυλακισμένος (και μετά την καταδίκη του φυλακισμένος), δίδασκε σε Δημοτικό Σχολείο εκτός των Αθηνών και ήταν υπεύθυνος της βιβλιοθήκης του σχολείου.

Το κουβάρι της εμπλοκής ξεκίνησε όταν μια μαθήτρια της Ε΄ Δημοτικού είπε σε κάποιον δάσκαλο ότι ο συγκεκριμένος (δάσκαλος και υπεύθυνος βιβλιοθήκης) την παρενοχλούσε σεξουαλικά. Ο δάσκαλος ενημέρωσε την διευθύντρια και υποδιευθύντρια του σχολείου και ξεκίνησε σε βάρος του 54χρονου Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ). Ενημερώθηκε η Εισαγγελία και η Αστυνομία με αποτέλεσμα να ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη και να προφυλακιστεί.

Κατά την ΕΔΕ εξετάστηκαν 22 μαθήτριες. Οι 10 μαθήτριες περιέγραψαν ότι υπέστησαν από τον δάσκαλο τους, ειδικά στο χώρο της βιβλιοθήκης του σχολείου. Περιγράφουν σκληρές στιγμές για παιδιά του Δημοτικού και απαράδεκτες ενέργειες  για εκπαιδευτικό λειτουργό ο οποίος προσπαθούσε να δελεάσει τις μαθήτριες με  κουκλίτσες αλλά και με χρήματα (έως δυο ευρώ).

Ανατριχιαστικές περιγραφές

Οι περιγραφές ήταν τουλάχιστον σοκαριστικές με αποτέλεσμα το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο να τον απολύσει οριστικά από τις τάξεις των εκπαιδευτικών, ενώ από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο καταδικάστηκε σε κάθειρξη 60 ετών (εκτείει ποινή ήδη 25 ετών) για αποπλάνηση (τελεσμένη και απόπειρα) κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση 10 ανηλίκων μαθητριών. Έχει ασκήσει έφεση και πρόκειται να εκδικαστεί.

Ακύρωση απόλυσης

Στην έφεση υποστηρίζει ότι η απόλυσή του είναι αντισυνταγματική καθώς παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας (υπερβολική η ποινή σε σχέση με το αδικήματα του που αποδίδεται), αλλά είναι και παράνομη όπως και αναιτιολόγητη.

Προβάλλει το επιχείρημα ότι αφού κανείς από τους γονείς δεν τον είδε να διαπράττει τα όσα του αποδίδονται, τότε πως του αποδίδονται και γιατί δεν ενημέρωσαν την διευθύντρια του Δημοτικού ή τον ίδιον όταν τα πληροφορήθηκαν. Τα όσα καταγγέλλονται σε βάρος του υποστηρίζει ότι είναι προϊόν χειραγώγησες των μαθητριών από την διευθύντρια και την υποδιευθύντρια του Δημοτικού σχολείου καθώς και από την Αστυνομία. Τα όσα κατέθεσαν οι μαθήτριες υποστηρίζει είναι αντικείμενο μυθοπλασίας και φαντασίας των παιδιών, ενώ κάνει λόγο για φανταστικά περιστατικά.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ