Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Δίκη Χρυσής Αυγής: Έφτασε η ώρα για την απολογία του Νίκου Μιχαλολιάκου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δίκη Χρυσής Αυγής: Έφτασε η ώρα για την απολογία του Νίκου Μιχαλολιάκου

Με την απολογία του Νίκου Μιχαλολιάκου, μπαίνει στην τελική ευθεία της μετά από 4,5 χρόνια, η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ο γ.γ της Χρυσής Αυγής θα βρεθεί για πρώτη φορά ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, προκειμένου να απολογηθεί για το αδίκημα της  διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Μετά από τις απολογίες των πρώην βουλευτών ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου κακουργημάτων, ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα είναι επομένως και ο τελευταίος που θα απολογηθεί στη δίκη.

Στο πλαίσιο της δίκης της Χρυσής Αυγής, στην οποία αποδίδονται κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, συνεκδικάζονται τρία κακουργήματα:

-Η ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα, στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013,

-Η απόπειρα ανθρωποκτονίας του Αιγύπτιου αλιεργάτη, Αμπουζίντ Εμπάρακ στις 12 Ιουνίου 2012,

-Και η απόπειρα ανθρωποκτονίας των στελεχών του ΚΚΕ και μελών του ΠΑΜΕ στις 12 Σεπτεμβρίου του 2013.

Παράλληλα, στη δίκη της Χρυσής Αυγής συνεξετάζονται 60 ακόμα υποθέσεις που έχουν ήδη δικαστεί ή δικάζονται παράλληλα σε άλλα δικαστήρια και αφορούν εγκλήματα, για τα οποία έχουν καταδικαστεί ή κατηγορούνται τα μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης για ένταξη ή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ έξω από το Εφετείο

Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε μαζική παρουσία το αντιφασιστικό κίνημα στο Εφετείο Αθηνών. «Η δίκη της ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης των απολογιών των ηγετικών της στελεχών. Την Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2019, στο Εφετείο Αθηνών απολογείται ο κατηγορούμενος ως υπεύθυνος για τις εγκληματικές πράξεις της οργάνωσης, Ν. Μιχαλολιάκος.

Η μαζική παρουσία του αντιφασιστικού κινήματος είναι απαραίτητη, όχι μόνο γιατί στην αίθουσα θα βρίσκονται μέλη της οργάνωσης για συμπαράσταση στον αρχηγό τους, ο οποίος θα είναι παρών στο εδώλιο του κατηγορουμένου, για πρώτη φορά από την έναρξη της δίκης, αλλά και για να δοθεί το μήνυμα ότι απαιτούμε την παραδειγματική καταδίκη των ενόχων.Για να δηλώσουμε με την παρουσία μας ότι η αντιφασιστική πάλη θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση, όποια μορφή και αν πάρει η ακροδεξιά και ο ναζισμός, θα μας βρίσκουν απέναντί τους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη στο Δημόσιο Τομέα την Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου, στις 8:30πμ, στο Εφετείο Αθηνών (Λεωφ. Αλεξάνδρας & Κυρίλλου Λουκάρεως 14), για να δώσουμε όλοι μαζί το μήνυμα, για ακόμη μια φορά, ότι δεν θα περάσει ο φασισμός κι ο αντιφασισμός θα νικήσει!».

Κάλεσμα της πολιτικής αγωγής για συλλαλητήριο έξω από το Εφετείο

Την ίδια ώρα, οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής καλούν σε συλλαλητήριο έξω από το Εφετείο της Αθήνας ανήμερα της απολογίας Μιχαλολιάκου : «Η απολογία του Μιχαλολιάκου στις 6 Νοεμβρίου σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της αποδεικτικής διαδικασίας στη δίκη της Χρυσής Αυγής και ανοίγει το δρόμο για την εισαγγελική πρόταση και την έκδοση της δικαστικής απόφασης», τονίζουν και προσθέτουν: «Αυτήν ακριβώς τη στιγμή, τα θύματα και οι οικογένειές τους δεν πρέπει να νιώσουν μόνοι. Ενώνουμε κι εμείς της φωνή μας, ως δικηγόροι πολιτικής αγωγής που εκπροσωπούμε θύματα της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής, και καλούμε σε συλλαλητήριο στο Εφετείο στις 6 Νοεμβρίου. Για να ξεχειλίσουν οι δρόμοι από αλληλεγγύη και για να ακουστεί δυνατά το μήνυμα της κοινωνίας ενάντια στον φασισμό. Καμία επανάπαυση, μέχρι την οριστική καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης και την παραδειγματική τιμωρία των κατηγορούμενων ηγετικών στελεχών και μελών της».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ