Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Ολόκληρο το ντοκιμαντέρ για τη Novartis με ελληνικούς υπότιτλους (Video)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ολόκληρο το ντοκιμαντέρ για τη Novartis με ελληνικούς υπότιτλους (Video)

Η ιταλόφωνη κρατική τηλεόραση της Ελβετίας πρόβαλε το ντοκιμαντέρ για την υπόθεση της Novartis στο οποίο παρουσιάζονται για πρώτη φορά οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες, σχεδόν τρία χρόνια μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου.

Το dikastiko.gr είχε αποκαλύψει στις 25 Σεπτεμβρίου του 2018 την είδηση για τα γυρίσματα του συγκεκριμένου ντοκιμαντέρ, παρουσιάζοντας μάλιστα τη φωτογραφία του ενός προστατευόμενου μάρτυρα στην Αμερική τη στιγμή της συνέντευξης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες στο ντοκιμαντέρ είναι ντυμένοι σαν καλόγεροι και φορούν μάσκες βενετσιάνικου καρναβαλιού προκειμένου να μην είναι ευδιάκριτα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο ντοκιμαντέρ, αποκαλύπτουν όλα όσα γνωρίζουν σχετικά με χρηματισμούς γιατρών και αξιωματούχων, ενώ τονίζουν ότι στόχος ήταν η υπερσυνταγογράφηση και υπερκοστολόγηση φαρμάκων, ώστε τα κέρδη του κολοσσού να αυγατίσουν. Σύμφωνα με τους μάρτυρες, σχεδόν 30.000 γιατροί έπαιρναν «δωράκια» για να προτιμούν φάρμακα της εταιρείας, σύμφωνα με τους μασκαρεμένους μάρτυρες.

Δείτε ολόκληρο το ντοκιμαντέρ για τη Novartis με ελληνικούς υπότιτλους:

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ