Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Αναβλήθηκε η δίκη των έξι φοιτητών

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αναβλήθηκε η δίκη των έξι φοιτητών

Για τις 12 Μαρτίου 2020, αναβλήθηκε σήμερα η δίκη των 6 συλληφθέντων φοιτητών και μιας μαθήτριας από την προχτεσινή επίθεση των ΜΑΤ στην κινητοποίηση τους, για να έρθουν οι μάρτυρες κατηγορίας αστυνομικοί και να γίνει ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού. Οι φοιτητές απαίτησαν να είναι παρόντες οι «ψεύτες αστυνομικοί», όπως χαρακτηριστικά είπαν στο δικαστήριο.Σημειωτέον ότι τουλάχιστον 3 φοιτητές είχαν χτυπηθεί από τα ΜΑΤ και εμφανίστηκαν με μώλωπες.

Υπενθυμίζεται ότι προς το τέλος της κινητοποίησης των φοιτητών στην ΓΑΔΑ την Τετάρτη το απόγευμα, ενάντια στην ένταση της καταστολής, στην νέα εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ και την παρουσία ένοπλου αστυνομικού στο προαύλιο του ιδρύματος, υπήρξε επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις με χημικά και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης.Η αστυνομία μάλιστα προχώρησε σε συλλήψεις με τις περισσότερες στο σταθμό του Μετρό στην Πανόρμου, κατά την αποχώρηση των νέων από την διαδήλωση.

Μεταξύ των κατηγοριών είναι αντίσταση κατά της αρχής, φθορές ξένης ιδιοκτησίας, απείθειας, σωματικές βλάβες και απόπειρα σωματικής βλάβης σε αστυνομικούς, οπλοφορία και οπλοχρησία(κοντάρια με σημαίες) κλπ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα στο προαύλιο χώρο των δικαστηρίων της Ευελπίδων υπήρχε συγκέντρωση φοιτητών για συμπαράσταση, που φώναζε συνθήματα «Εξω τα ΜΑΤ από τις σχολές το άσυλο ανήκει στους φοιτητές», «Ούτε στην ΑΣΟΕΕ ούτε στα νησιά η τρομοκρατία δεν μας σταματά», «Αυτοί που δέρνουν φοιτητές και εργάτες είναι αυτοί οι τρομοκράτες», κ.α.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ