Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Αρπαγή Μαρκέλλας: Μετέδιδε σε ζωντανή μετάδοση την κακοποίηση της 10χρονης;

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αρπαγή Μαρκέλλας: Μετέδιδε σε ζωντανή μετάδοση την κακοποίηση της 10χρονης;

Την πιθανότητα, πίσω από την υπόθεση αρπαγής της 10χρονης Μαρκέλλας στην Θεσσαλονίκη, να κρύβεται κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας εξετάζουν οι αστυνομικές αρχές της συμπρωτεύουσας καθώς φαίνεται πως τα κίνητρα της αρπαγής της μικρής μαθήτριας ήταν σεξουαλικά.

Στον οργανισμό της ανήλικης, που εντοπίστηκε να περπατά σαν χαμένη σε δρόμο της Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν δύο ουσίες που ανήκουν στην κατηγορία των ναρκωτικών (ψυχοτρόπων ουσιών). Τα ναρκωτικά της τα έριξαν σε ρόφημα που της έδωσαν να πιει για να κάμψουν την αντίσταση της και να προβούν στις αρρωστημένες πράξεις τους. Γι’ αυτό η μικρή αμέσως μετά τον εντοπισμό της είπε στους αστυνομικούς ότι η γυναίκα που την είχε απαγάγει την έβαψε στο πρόσωπο πριν την τραβήξει φωτογραφία…

Η σύλληψη της 33χρονης απαγωγέα και η ομολογία των πράξεων της οδήγησε την εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θες/νικης Γεσθημανή Χατζηπαρασίδου, στην άσκηση ποινικής δίωξης για τέσσερα κακουργήματα και δυο πλημμελήματα, ενώ παραπέμφθηκε στην 1η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, από την οποία πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα.

Η κατηγορούμενη η οποία είναι και η ίδια μητέρα ενός ανήλικου παιδιού την επιμέλεια του οποίου έχει αναλάβει ο πατέρας του με τον οποίο είναι σε διάσταση, φέρεται να εκδίδεται περιστασιακά, αντιμετωπίζει τα αδικήματα της αρπαγής ανηλίκου με σκοπό να το μεταχειριστεί σε ανήθικες ασχολίες, βιασμός, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο, πορνογραφία ανηλίκων (σε βαθμό κακουργήματος), προμήθεια ναρκωτικών και έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο (σε βαθμό πλημμελήματος)Παρότι δεν υπάρχουν ίχνη κακοποίησης, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, η πράξη του βιασμού συνίσταται στη χορήγηση των ναρκωτικών φαρμάκων προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις της ανήλικης ώστε να προβεί στη συνέχεια σε ασελγείς πράξεις.

Ξύρισε τα μαλλιά της

Η κατηγορούμενη η οποία σύμφωνα με τις αρχικές περιγραφές ήταν «κοκκινομάλλα», σήμερα έχει κοντό (σχεδόν ξυρισμένο) μαλλί και φαίνεται πως πρόλαβε να αλλάξει την εμφάνιση της για να μην γίνει αντιληπτή από τους αστυνομικούς που την αναζητούσαν. Η αστυνομία επεξεργάζεται υλικό από το κινητό και τον υπολογιστή της για πορνογραφικό υλικό που ενδεχομένως να απεικονίζει τη μικρή μαθήτρια. Η 33χρονη γυναίκα ανήκει στο ευρύτερο περιβάλλον της ανήλικης Μαρκέλλας, καθώς διέμεναν στην ίδια γειτονιά και γνώριζε για το οικογενειακό περιβάλλον της 10χρονης. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης την εντόπισαν στην περιοχή της Κατερίνης, αξιοποιώντας οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας και άλλες πληροφορίες. Συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, καθώς φέρεται ότι κατείχε ναρκωτικά χάπια. Από την έρευνα που έγινε στο διαμέρισμα στην περιοχή της Καλαμαριάς, όπου κράτησε για σχεδόν 44 ώρες τη Μαρκέλλα, αλλά και σε κάδο σκουπιδιών όπου θέλησε να πετάξει τα ενοχοποιητικά στοιχεία, βρέθηκαν τα ρούχα που φορούσε την ημέρα που πήρε αλλά και την ημέρα που άφησε το 10χρονο κοριτσάκι. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, η κοκκινομάλλα έπεισε τη μικρή να την ακολουθήσει στο διαμέρισμα, όπου μεταξύ άλλων της χορήγησε και τις ναρκωτικές ουσίες μέσα σε ρόφημα. Το κοριτσάκι που συνεχίζει να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, με τη βοήθεια των ειδικών, προσπαθεί να ξεπεράσει την περιπέτειά της.

Πέταξε τον υπολογιστή της

Το κοριτσάκι εξαφανίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 11 Ιουνίου 2020, όταν η δράστιδα φέρεται να την πλησίασε την ώρα που επέστρεφε από το σχολείο της στην Κάτω Τούμπα. Με πρόσχημα ότι δεν θα ερχόταν να την παραλάβει η μητέρα της, έπεισε την μαθήτρια να την ακολουθήσει, οδηγώντας την σε διαμέρισμα στην Καλαμαριά. Σχεδόν δύο 24ωρα αργότερα κι ενώ η εξαφάνιση της Μαρκέλλας προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση στο πανελλήνιο, η 33χρονη αποφάσισε να την αφήσει ελεύθερη κοντά σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Θεμιστοκλή Σοφούλη. Αμέσως μετά φέρεται να μετέβη με ταξί το οποίο είχε καλέσει στην Κατερίνη, κίνηση που ενδεχομένως να αποδείχθηκε μοιραία για την ίδια, καθώς η αστυνομία εντόπισε τα στοιχεία του αυτοκινητιστή, ο οποίος αποκάλυψε το δρομολόγιο που ακολούθησε. Με βάση το στοιχείο αυτό οι έρευνες επικεντρώθηκαν στην Κατερίνη και την ευρύτερη περιοχή όπου το μεσημέρι της Τετάρτης όταν εντοπίστηκε και προσήχθη ως ύποπτη, ενώ στην κατοχή της βρέθηκαν ναρκωτικά χάπια. Ακολούθησε η μεταφορά της στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης όπου οι αστυνομικοί εξετάζοντάς την άρχισαν να ξετυλίγουν το κουβάρι της υπόθεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες η κατηγορούμενη στη θέα των αστυνομικών πέταξε στο έδαφος ηλεκτρονική συσκευή που είχε πάνω της, πιθανότατα για να καταστρέψει, στοιχεία που μπορεί να επιβαρύνουν τη θέση της.

Οι δικηγόροι της

Την υποστήριξε της κατηγορίας σε βάρος της 33χρονης θα δηλώσουν ενώπιον της 1 ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, η μητέρα και ο αδερφός της 10χρονης Μαρκέλλας, τους οποίους θα εκπροσωπήσουν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι τους Αλέξιος Κούγιας και Ανθούλα Ανάσογλου. Σύμφωνα με ανακοινωση του δικηγορικού γραφείου Κούγια θα δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής, κατά της 33χρονης απαγωγέα, αλλά και όλων των πιθανών συνεργών της για όλες τις κακουργηματικές και πλημμεληματικές πράξεις, τις οποίες κατηγορούνται ότι διέπραξαν. Συγκεκριμένα, οι πράξεις, για τις οποίες θα δηλωθεί παράσταση πολιτικής αγωγής, είναι οι πράξεις της αρπαγής ανηλίκου με σκοπό μεταχείρισης σε ανήθικες ασχολίες, του βιασμού, της γενετήσιας πράξης με ανήλικο, της κακουργηματικής πορνογραφίας ανηλίκων και της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.

Ζήτησε και πήρε προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία της – Παραδέχτηκε ασέλγεια και ναρκωτικά

Από την 1η τακτική ανακρίτρια, η 33χρονη κατηγορούμενη ζήτησε προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία της.

Η κατηγορούμενη παραδέχτηκε μόνο τις κατηγορίες της ασέλγειας και των ναρκωτικών, σύμφωνα με δήλωση του δικηγόρου της, Βασίλη Νουλέζα, ο οποίος ανέφερε σε εκπροσώπους του Τύπου ότι η κατηγορούμενη φιλοξένησε για δύο μέρες την ανήλικη, γιατί έβλεπε ότι δεν διαβιούσε σε καλές συνθήκες με τους οικείους της και ζητά δημόσια συγγνώμη.

Οι σχετικές δηλώσεις στην ιστοσελίδα GRTIMES.

Σύμφωνα με τον συνήγορο της 33χρονης, η 10χρονη φέρεται να της είπε όταν αποχωρίστηκαν «σε αγαπώ μακάρι να ήσουν η δεύτερη μητέρα μου».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ