Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Αθωώθηκε ο δισεκατομμυριούχος Μασκ για τις προσβλητικές αναρτήσεις του σε βάρος του σπηλαιολόγου ‘Ανσγουόρθ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αθωώθηκε ο δισεκατομμυριούχος Μασκ για τις προσβλητικές αναρτήσεις του σε βάρος του σπηλαιολόγου ‘Ανσγουόρθ
Αθώος κηρύχθηκε χθες από το Δικαστήριο του Λος Άντζελες ο επικεφαλής της Tesla Ίλον Μασκ για το αδίκημα της δυσφήμησης, κατηγορία που του είχε απαγγελθεί ύστερα από κατακλυσμό μηνυμάτων του στο Twitter, στα οποία είχε αποκαλέσει “παιδεραστή” τον Βρετανό σπηλαιολόγο Βέρνον Άνσγουορθ, ο οποίος είχε συμβάλει στη διάσωση 12 παιδιών και του προπονητή τους που είχαν εγκλωβιστεί σε σπήλαιο στην Ταϊλάνδη το καλοκαίρι του 2018.
Την μήνυση εναντίον του είχε καταθέσει ο ίδιος ο σπηλαιολόγος σε βάρος του δισεκατομμυριούχου Μασκ, καθώς η ανάρτηση του στο Twitter, είχε λάβει μεγάλες διαστάσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Αφορμή για το χαρακτηρισμό σε βάρος του Βρετανού σπηλαιολόγου, από τον επικεφαλής της Tesla, στάθηκε η δήλωση του Άνσγουορθ με την οποία αποκαλούσε “διαφημιστικό τρικ” την προσφορά από τον Μασκ ενός μίνι υποβρυχίου για τη διάσωση των παιδιών που ήταν εγκλωβισμένα στο πλημμυρισμένο σπήλαιο στην Ταϊλάνδη.
Ο δικηγόρος του Άνσγουορθ, ο Λιν Γουντ, ζήτησε από το δικαστήριο να επιδικάσει την καταβολή αποζημίωσης ύψους 190 εκατομμυρίων δολαρίων από τον Μασκ στον πελάτη του για δυσφήμηση.
Ο Λιν Γουντ σημείωσε ότι η αποζημίωση που ζητούσε ο πελάτης του “θα ήταν ένα ισχυρό ράπισμα” για τον δισεκατομμυριούχο και θα τον εμπόδιζε “να εξαπολύσει ξανά μια πυρηνική βόμβα στη ζωή κάποιου άλλου προσώπου”.
Αναφερόμενος στον Μασκ ενώπιον του ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Λος Άντζελες ο Γουντ σκιαγράφησε το πορτρέτο ενός “δισεκατομμυριούχου τυράννου” σε αντίθεση με τον πελάτη του, έναν άνδρα ταπεινής καταγωγής του οποίου ανατράπηκε η ζωή από τους προβολείς που έπεσαν πάνω του μετά τη διένεξη αυτή, η οποία καλύφθηκε σε μεγάλη έκταση από τα μέσα ενημέρωσης.
Αντίθετα ο συνήγορος υπεράσπισης του Μασκ, ο Άλεξ Σπίρο, υποστήριξε στο σώμα των ενόρκων ότι ο Βέρνον Άνσγουορθ επεδίωκε να ωφεληθεί από την μεγάλη κάλυψη από τα ΜΜΕ της υπόθεσης, η οποία ήταν απλώς “μια διένεξη ανάμεσα σε δύο ανθρώπους. Ήταν απλά μια προσβολή”, πρόσθεσε ο Σπίρο.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από το ξέσπασμα του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου, ο Βρετανός σπηλαιολόγος είχε επίσης δηλώσει ότι το μίνι υποβρύχιο του Ίλον Μασκ δεν είχε “καμία απολύτως πιθανότητα επιτυχίας” και ότι μπορεί “να βάλει το υποβρύχιό του εκεί που πονάει”.
Ο Μασκ είχε απαντήσει στη συνέχεια με μια ομοβροντία μηνυμάτων στο Twitter με τα οποία αναφερόταν στον σπηλαιολόγο, χωρίς να τον κατονομάζει, με τον χαρακτηρισμό “pedo”, τη σύντμηση στα αγγλικά της λέξης παιδεραστής. Αργότερα μάλιστα, ο Ίλον Μασκ, είχε επίσης προσθέσει: “Στοιχηματίζω ένα δολάριο ότι είναι αλήθεια”. Ο Μασκ είχε στη συνέχεια σβήσει τα μηνύματά του αυτά στο Twitter και είχε ζητήσει συγγνώμη από τον σπηλαιολόγο.
Η είδηση με τα δώδεκα αγόρια της ποδοσφαιρικής ομάδας των “Αγριόχοιρων” και του προπονητή του είχε κάνει το γύρο του κόσμου, το Καλοκαίρι του 2018, όταν διασώθηκαν από μια διεθνή ομάδα δυτών που πραγματοποίησε μια πολύ δύσκολη επιχείρηση για τη διάσωσή τους στο σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ, στα σύνορα με την Μιανμάρ, όπου είχαν εγκλωβιστεί.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ