Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Χριστ. Σεβαστίδης: 63-12 στη Γενική Συνέλευση των Δικαστών – Εισαγγελέων ψήφισαν υπέρ της κατάργησης της διάταξης ανακατανομής θέσεων Εφετών

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Χριστ. Σεβαστίδης: 63-12 στη Γενική Συνέλευση των Δικαστών – Εισαγγελέων ψήφισαν υπέρ της κατάργησης της διάταξης ανακατανομής θέσεων Εφετών

Την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων υπέρ της κατάργησης της τροπολογίας για την ανακατανομή θέσεων Εφετών (86 Πρόεδροι εφετών) γνωστοποίησε με ανακοίνωση που συνυπογράφουν οι Χαρ. Σεβαστίδης και Παντελής Μποροδήμος, ο πρόεδρος της ΕΔΕ, Χρ. Σεβαστίδης.

Η ανακοίνωση έρχεται για ένα θέμα που απασχολεί έντονα τους δικαστές (και διχάζει ως φαίνεται το ΔΣ) αφού μεταξύ αυτών που μειοψήφησαν είναι  οι κ.κ. Σαλάτας, Λυμπερόπουλος, Βεργώνης και Φούκας. Τα μέλη αυτά του ΔΣ έχουν έρθει σε αντιπαράθεση με τον προεδρο και μάλιστα , όπως αποκάλυψε το dikastiko.gr ζήτησαν την σύγκληση έκτακτου ΔΣ για την (αχρείαστη, όπως λένε) αντιπαράθεση του κ. Σεβαστίδη με τον πρόεδρο του ΔΣΑ, Δημ. Βερβεσό, ο οποίος δεν προκλήθηκε στην Γενική Συνέλευση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΓΣ ΓΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΝΑΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΑ ΕΦΕΤΕΙΑ

Χριστόφορος Σεβαστίδης, ΔΝ- Εφέτης, Πρόεδρος Ε.Δ.Ε.

Χαράλαμπος Σεβαστίδης, Πρόεδρος Πρωτοδικών, Εκπρ. Τύπου Ε.Δ.Ε.

Παντελής Μποροδήμος, Πρωτοδίκης, Αναπλ. Ταμίας Ε.Δ.Ε.

Κατά το δεύτερο μέρος της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της 14ης Δεκεμβρίου 2019 υποβάλαμε αίτημα για διεξαγωγή ψηφοφορίας επί του άρθρου 38 ν. 4640/2019 περί της ανακατανομής θέσεων Προέδρων Εφετών και Εφετών. Επί συνόλου 76 παρισταμένων μελών, 63 ψήφισαν υπέρ της ανάγκης κατάργησης της διάταξης, 12 υπέρ της διατήρησής της (μεταξύ των οποίων οι κκ. Σαλάτας, Λυμπερόπουλος, Βεργώνης και Φούκας) και 1 μέλος (κ. Νάστας) ζήτησε την αναστολή της διάταξης μέχρι να κριθεί το ζήτημα στην διοικητική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ