Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Δικηγόροι: Αγωγές κατά του ΕΦΚΑ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δικηγόροι: Αγωγές κατά του ΕΦΚΑ

Ο ΕΦΚΑ θα κληθεί να πληρώσει άμεσα , μεσώ διεκδικητικών αγωγών , τα οφειλόμενα ποσά στους δικηγόρους, όπως αποφάσισε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνεδρίασε υπό την Προεδρία του Προέδρου Δημήτρη Βερβεσού, με τηλεδιάσκεψη.

Τα σχέδια αγωγών ήδη ετοιμάζονται για τους δικαιούχους καθώς όπως επισημαίνεται «…η Ολομέλεια, σε συνέχεια προηγούμενης απόφασής της, ζητά την άμεση εκπλήρωση όλων των οικονομικών υποχρεώσεων του ΕΦΚΑ προς τους δικηγόρους, ιδίως την άμεση αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών υγειονομικής περίθαλψης, την επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών, την άμεση εξόφληση των αμοιβών των συνεργαζόμενων δικηγόρων χωρίς κανένα συμψηφισμό σε όσους δεν οφείλουν ή έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους, την επίσπευση της εκκαθάρισης των εισφορών ΕΦΚΑ 2019.

Η Ολομέλεια αποφάσισε να ασκηθούν αγωγές κατά του ΕΦΚΑ και θα συντάξει σχέδιο δικογράφων για την δικαστική διεκδίκηση των οφειλόμενων ποσών προς χρήση από τους δικαιούχους.

Επίσης, ζητά την παράταση της προθεσμίας ολοκλήρωσης του β’ σταδίου της ρύθμισης του ν. 4611/2019 μέχρι 31.12.2020, την αναστολή της καταβολής εισφορών στο ΕΤΕΑΕΠ μέχρι την οριστική διευθέτηση των ειδοποιητηρίων με τις σωστές εισφορές και τις εκπτώσεις στα πρότυπα αυτών του ΕΦΚΑ και την ενεργοποίηση της πλατφόρμας επιλογής ασφαλιστικών κατηγοριών ώστε να παρασχεθεί εκ νέου η δυνατότητα επιλογής, λόγω των νέων οικονομικών δεδομένων, χαμηλότερης ασφαλιστικής κλάσης για φέτος».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ