Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Δικηγόρος Τσοχατζόπουλου: «Βρίσκεται σε δεινή φυσική κατάσταση λόγω προβλημάτων υγείας»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δικηγόρος Τσοχατζόπουλου: «Βρίσκεται σε δεινή φυσική κατάσταση λόγω προβλημάτων υγείας»

Ο δικηγόρος Γιάννης Παγορόπουλος

Για επιτήδειους που τον χρησιμοποιούν ως εξιλαστήριο θύμα, κάνει λόγο ο Γιάννης Παγορόπουλος συνήγορος του Άκη Τσοχατζόπουλου, μετά τη δημοσιοποπίηση της ύπαρξης νέας δικογραφίας με διώξεις κατά 30 στελεχών της Siemens μεταξύ των οποίων και του Μιχάλη Χριστοφοράκου, η στάλθηκε στη Βουλή καθώς φέρεται να εμπεριέχει στοιχεία για διάπραξη του αδικήματος της απιστίας, σε βάρος του πρώην υπουργού Άμυνας.

Η εισαγγελία διαφθοράς διαβίβασε τη δικογραφία καθώς σε αυτή φέρεται ως εμπλεκόμενος ο πρώην υπουργός στον οποίο αποδίδεται το αδίκημα της απιστίας. Παράλληλα η εισαγγελία άσκησε ποινικές διώξεις σε περίπου 30 κατηγορούμενους για συνέργεια στην απιστία. Ανάμεσα σε αυτούς είναι ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της SIEMENS στην Ελλάδα Μιχάλης Χροστοφοράκος, στελέχη της εταιρίας και στρατιωτικοί.

Η υπόθεση αφορά σύμβαση με τη SIEMENS την περίοδο 2001 ως 2006 για τους στρατιωτικούς τηλεφωνικούς πίνακες, η οποία εκτιμάται από τους εισαγγελείς ότι προκάλεσε ζημιά στο δημόσιο ύψους περίπου 1,5 εκατ. ευρώ.

«Ήταν ήδη στο Υπουργείο Ανάπτυξης»

Από το γραφείο του πληρεξούσιου δικηγόρου του κου Απόστολου Τσοχατζόπουλου κου Γιάννη Παγορόπουλου, όμως εκδόθηκε η ακόλουθη δήλωση:

«…Ο πρώην ΥΠΕΘΑ κος Άκης Τσοχατζόπουλος ευρίσκεται πια σε προχωρημένη ηλικία και σε δεινή φυσική κατάσταση εξαιτίας των πολλών και σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει. Είναι λοιπόν ανώφελο να χρησιμοποιείται και πάλι από διαφόρους επιτήδειους, ως το εξιλαστήριο θύμα σε υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος.

Όσο για τη συγκεκριμένη υπόθεση ΕΡΜΗΣ απλώς αναφέρω ότι κατά το ερευνώμενο από τις Αρχές χρονικό διάστημα 2001 – 2006 είχε ήδη μετακινηθεί στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ενέργειας, Βιομηχανίας και Τουρισμού από τα μέσα του 2001…».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ