Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Δημ. Κουτσολιούτσος στο δρόμο για τις φυλακές: «Στεναχωριέμαι για όλους τους ανθρώπους στους οποίους δημιούργησα πρόβλημα»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δημ. Κουτσολιούτσος στο δρόμο για τις φυλακές: «Στεναχωριέμαι για όλους τους ανθρώπους στους οποίους δημιούργησα πρόβλημα»

Στις Φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε ο Δημ. Κουτσολιούτσος και στις φυλακές Τρικάλων ο γιος του Τζώρτζης, λίγες ώρες μετά την απόφαση της ανακρίτριας και του εισαγγελέα που διέταξαν την προσωρινή κράτηση των κορυφαίων στελεχών του κραταιού ομίλου της Folli-Follie.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιδρυτής του ομίλου Folli Follie, Δημ. Κουτσολιούτσος, προχώρησε χθες το βράδυ στη διάρκεια της πολύωρης απολογίας του σε μερική αποδοχή των ευθυνών του, χωρίς όμως, όπως είπε, να αποκομίσει ο ίδιος περιουσιακό όφελος.

Φέρεται μάλιστα να είπε πως: «Στεναχωριέμαι για όλους τους ανθρώπους στους οποίους δημιούργησα πρόβλημα». Ουσιαστικά δηλαδή ο ιδρυτής του Ομίλου επιχείρησε να αφήσει εκτός ποινικού κάδρου τόσο τη σύζυγο όσο και τον γιο του Τζώρτζη.

Αποδέχτηκε μέρος των κατηγοριών

Η αποδοχή φέρεται να αφορά μέρος όσων του αποδίδονται όσον αφορά στην εικονικότητα των οικονομικών στοιχείων που παρουσιάζονταν επί σειρά ετών στους ισολογισμούς της εταιρείας. Ισχυρίστηκε ωστόσο ότι αυτό αναγκάστηκε να το πράξει σε κάποια δύσκολη οικονομική συγκυρία του ομίλου , στα πλαίσια του οράματός του για να δημιουργήσει ένα πολυεθνικό όμιλο, ο οποίος θα αποτελούσε «το στολίδι της ελληνικής επιχειρηματικότητας και θα αναδείκνυε το όνομα της Ελλάδας παγκοσμίως». Και πως πίστευε ότι σε σύντομο χρόνο θα μπορούσε να επαναφέρει την εταιρεία στην νομιμότητα, κάτι που δεν κατάφερε λόγω των δυσμενών οικονομικών εξελίξεων παγκοσμίως από το 2007 και μετά. Επέμεινε πάντως πως σε καμία περίπτωση δεν ωφελήθηκε από την ενέργεια του αυτή. Προσκόμισε δε και σχετικά τραπεζικά παραστατικά, προκειμένου να δείξει ότι ο ίδιος με προσωπικά του δάνεια χρηματοδοτούσε την εταιρεία, όποτε αυτό ήταν αναγκαίο.

«Δεν γνώριζα»

Πως δεν είχε καμία γνώση για τις ενέργειες του πατέρα του και για τα όσα συνέβαιναν στην «αμαρτωλή» θυγατρική της Folli Follie στην Ασία φέρεται να είπε ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος. Υποστήριξε ότι αυτός είχε την ευθύνη της ελληνικής μητρικής και δεν γνώριζε τίποτα για τα παραποιημένα στοιχεία του ασιατικού βραχίονα που είχαν ως αποτέλεσμα να εμφανίζεται μια ψευδή εικόνα ευρωστίας για τον Όμιλο.

Δεν έπεισαν

Ωστόσο η δικαστική απόφαση ήταν να οδηγηθούν στις φυλακές τόσο ο ίδιος όσο και ο γιος του Τζώρτζης Κουτσολιούτσος μετά την πολύωρη απολογία τους χθες για το αποκαλούμενο σκάνδαλο της Folli Follie. Ο πρώτος μεταφέρθηκε στον Κορυδαλλό και ο δεύτερος στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Τρικάλων. Αντίθετα με το σύζυγο και το γιο της, η Καίτη Κουτσολιούτσου αφέθηκε ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της δυο φορές το μήνα και της απαγόρευση εξόδου. Επιπλέον υποχρεούται στην καταβολή εγγυοδοσίας 100.000 ευρώ.

Η τελευταία άλλωστε κατέθεσε πως δεν γνώριζε τίποτα . Όπως φέρεται να είπε, ναι μεν ήταν αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, ασχολείται όμως μόνο με την σχεδίαση των προϊόντων και τις δημόσιες σχέσεις.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ