Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Δολοφονία Τοπαλούδη: Το θρίλερ με τον εμπύρετο Ροδίτη και η απολογία του δεύτερου κατηγορούμενου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δολοφονία Τοπαλούδη: Το θρίλερ με τον εμπύρετο Ροδίτη και η απολογία του δεύτερου κατηγορούμενου

Καρδιοχτύπησαν χθες οι παράγοντες της δίκης για την δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, στο άκουσμα της είδησης ότι ο κατηγορούμενος Ροδίτης διεκομίσθη σε εμπύρετη κατάσταση στο νοσοκομείο και αντιμετωπίστηκε ως ύποπτο κρούσμα.

Ο κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια της μεταγωγής του στα δικαστήρια είχε έρθει σε επαφή με αστυνομικούς και συγκρατουμένους του, ενώ η αίθουσα του δικαστηρίου στις δύο συνεδριάσεις ήταν πολύ μικρή και παραβρέθηκαν σε αυτή όλοι οι παράγοντες της δίκης περίπου 20 άτομα.

Έτσι η είδηση ότι το τεστ ανίχνευσης κορονοϊού στο οποίο υποβλήθηκε ο κατηγορούμενος βγήκε αρνητικό έγινε δεκτή με ανακούφιση κυρίως από τους υπαλλήλους του ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλού, αστυνομικούς και παράγοντες της δίκης.

Έτσι, σήμερα κανονικά αναμένεται να συνεχιστεί η απολογία του συγκατηγορουμένου του Αλέξανδρου, η οποία ξεκίνησε την Τετάρτη και απομένει να απαντήσει στις διευκρινιστικές ερωτήσεις των μελών της έδρας.

Ο νεαρός κατηγορούμενος κατά την πρώτη μέρα της απολογίας του ξεσπώντας σε γοερά κλάματα, έριξε όλη την ευθύνη στον συγκατηγορούμενό του, τον 23χρονο Μανώλη, για την άγρια κακοποίηση και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Ο 21χρονος αλβανικής καταγωγής, όπως ακριβώς έκανε και ο συγκατηγορούμενός του, η απολογία του οποίου προηγήθηκε, χρέωσε τα πάντα σε εκείνον, δηλαδή στον 23χρονο Ροδίτη, και τη μόνη δική του ευθύνη που αναγνώρισε, ήταν ότι δεν έκανε τίποτα για να προστατέψει την κοπέλα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Και αυτό, την στιγμή που η άτυχη Ελένη -όπως είπε- εκείνο το μοιραίο βράδυ, ανήμπορη από τα χτυπήματα, του είχε ζητήσει να την μεταφέρουν στο νοσοκομείο!

«Δεν τη σκότωσα εγώ, κυρία πρόεδρε, σας το ορκίζομαι. Η Ελένη μού είπε “σε παρακαλώ, πήγαινέ με στο νοσοκομείο”, αυτό μου έλεγε. Δεν έχω τη δύναμη να κοιτάξω τον πατέρα της. Θέλω να ζητήσω μια μεγάλη συγγνώμη». Και ύστερα επέλεξε να ακολουθήσει την ίδια υπερασπιστική γραμμή με τον συγκατηγορούμενό του: να αρνηθεί την κατηγορία του βιασμού και να επιρρίψει στον 23χρονο όλη την ευθύνη για τη δολοφονία της φοιτήτριας τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο.

Ο Αλέξανδρος είχε ομολογήσει το αποτρόπαιο έγκλημα και τη δική του συμμετοχή στον διοικητή Ειδικών Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος, Θωμά Ζόβα, και είχε βοηθήσει στην εξιχνίαση της υπόθεσης υποδεικνύοντας το σημείο όπου πέταξαν την Ελένη και δίνοντας λεπτομερή περιγραφή για όσα προηγήθηκαν. Οταν όμως ο συγκατηγορούμενός του παραδόθηκε και επιχείρησε να του φορτώσει όλη την ευθύνη, άλλαξε γραμμή και ανταπέδωσε με τον ίδιο τρόπο. Πλέον στο μόνο που συμφωνούν είναι ότι δεν υπήρξε βιασμός. Αλλά σ’ αυτό δεν συμφωνεί σίγουρα η εισαγγελική λειτουργός, που έχει ασχοληθεί εξονυχιστικά με κάθε λεπτομέρεια της υπόθεσης και η οποία είπε: «Κατά τη δική μου άποψη, ακόμα και νεκρή θα τη βιάζανε. Δεν υπήρχε περίπτωση να τους φύγει από τα χέρια».

Περιγράφοντας τη γνωριμία του με την Ελένη, είπε ότι τη γνώρισε λίγες μέρες πριν από τη δολοφονία και έγιναν φίλοι στο facebook. Ισχυρίστηκε ότι το επόμενο βράδυ βγήκαν βόλτα και κοιμήθηκε στο σπίτι της και επέμεινε ότι ύστερα από κάποιες μέρες η Ελένη τού έστειλε μήνυμα, ζητώντας να συνευρεθεί ερωτικά με εκείνον και έναν φίλο του. Ομως αυτό το μήνυμα -το οποίο επικαλείται και ο συγκατηγορούμενός του για να δικαιολογήσει γιατί πήγαν τη φοιτήτρια στο εξοχικό του που βρίσκεται σε ερημική τοποθεσία- δεν έχει αποδειχθεί κατά την ακροαματική διαδικασία ότι εστάλη από την Ελένη.

Κατάλαβα ότι κάτι πάει στραβά

Τα μαχαιρώματα στον λαιμό της Ελένης, τις γροθιές στο πρόσωπο, τα χτυπήματα με σίδερο στο κεφάλι που της προκάλεσαν εγκεφαλική αιμορραγία και την απόπειρα στραγγαλισμού τα παραδέχονται και οι δύο, αλλά ο καθένας παρουσιάζει τον εαυτό του ως απλό παρατηρητή που δεν μπόρεσε να αντιδράσει γιατί φοβήθηκε ότι ο φίλος του θα κάνει κακό και σε εκείνον. Σύμφωνα με την εκδοχή του 21χρονου «ο Μανώλης τη χτύπησε με το σίδερο, μετά άρχισε να τη μαχαιρώνει με το μαχαίρι. Τον τράβηξα, μου είπε “εσύ Αλβανέ, κάτσε στη γωνία”. Καθόμουν στη γωνία και κοιτούσα. Η Ελένη ήταν ημιλιπόθυμη, κάποια στιγμή τη σκούντησα, συνήλθε κάπως, την πήγα στο μπάνιο και της έπλυνα τα αίματα. Του είπα να την πάμε στο νοσοκομείο. Μπήκαμε στο αυτοκίνητο, οδηγούσε ο Μανώλης, η Ελένη ήταν στη θέση του συνοδηγού, εγώ στην καρότσα. Είδα ότι μπήκε σε έναν χωματόδρομο και κατάλαβα ότι κάτι πάει στραβά. Τι να έκανα; Να πήδαγα από το αμάξι; Σταμάτησε, βγήκε έξω και μου είπε “εγώ θα το τελειώσω, αυτή θα με κλείσει φυλακή”. Τη σήκωσε, δεν είχα τη δύναμη ούτε να κοιτάξω. Γύρισε μετά από λίγο και μου είπε “εντάξει, Αλβανέ, τελείωσε, μπες μέσα”».

Και οι δύο κατηγορούμενοι παραδέχονται ότι συνεργάστηκαν για τη συγκάλυψη του εγκλήματος και επιχείρησαν να εξαφανίσουν κάθε ενοχοποιητικό στοιχείο. Ομως, παρά το καθάρισμα με χλωρίνη, αίμα του θύματος εντοπίστηκε σε πάρα πολλά σημεία, ακόμα και στην κουρτίνα του μπάνιου και στο ταβάνι, γεγονός που αποδεικνύει τα φρικτά βασανιστήρια που υπέστη η Ελένη πριν την πετάξουν ζωντανή στη θάλασσα.

«Και νεκρή θα δικάσω»

Στις 2 Ιουνίου εκπνέει το ανώτατο εκ του νόμου όριο των 18 μηνών προσωρινής κράτησης, που επιτρέπει στον κατηγορούμενο Ροδίτη να αποφυλακιστεί μέχρι να ολοκληρωθεί η δίκη. Αλλά η εισαγγελική λειτουργός ξεκαθάρισε: «Για τη μνήμη της Ελένης θα βγει η αλήθεια. Και νεκρή θα σηκωθώ και θα δικάσω. 18μηνο δεν θα λήξει».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ