Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

«Δράκος του Κάβου»-Γιατί μεταφέρεται από την Κέρκυρα στο Νοσοκομείο του Κορυδαλλού

NEWSROOM icon
NEWSROOM
«Δράκος του Κάβου»-Γιατί μεταφέρεται από την Κέρκυρα στο Νοσοκομείο του Κορυδαλλού

Στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού αναμένεται να μεταχθεί σήμερα -εκτός απροόπτου- από την Κέρκυρα ο διαβόητος «δράκος του Κάβου» μετά την επεισοδιακή πρόσφατη σύλληψη του ύστερα από πτώση σε 200 μέτρων χαράδρα του νησιού.

Ο 47χρονος δράστης, ο οποίος μέχρι χθες παρέμενε φρουρούμενος στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας, αν και έχει τραυματιστεί σοβαρά στη μέση και το ισχίο αρνείται να δώσει την έγκριση του προκειμένου να χειρουργηθεί λέγοντας πως προτιμά να πεθάνει παρά να επιστρέψει στη φυλακή.

Η προγραμματισμένη για σήμερα μεταγωγή του στο νοσοκομείο Κορυδαλλού, γίνεται ώστε να συνεχιστεί εκεί η νοσηλεία του.

Ο κατηγορούμενος που στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί και καταδικαστεί για το βιασμό επτά γυναικών από τη Βρετανία είχε συλληφθεί το 2012 και αποφυλακίστηκε μετά από παραμονή έξι ετών μέσα στη φυλακή. Οι αρχές προχώρησαν εκ νέου στη σύλληψη του αφού κατηγορείται και πάλι για βιασμό, αυτή τη φορά μίας 34χρονης γυναίκας με καταγωγή από την Αλβανία. Σύμφωνα με την αστυνομία για την σύλληψή του προηγήθηκαν πολυήμερες αστυνομικές έρευνες, με την συμμετοχή 100 και πλέον ανδρών της αστυνομίας και μέλη της ομάδας ΟΠΚΕ, στην ευρύτερη περιοχή της Λευκίμμης, ενώ στον εντοπισμό του βοήθησαν και αστυνομικοί σκύλοι που συμμετείχαν στην επιχείρηση.

Ο 47χρονος, στη θέα των αστυνομικών, που του είχαν στήσει ενέδρα στην δασώδη περιοχή του Παλαιοχωρίου Λευκίμμης, τράπηκε σε φυγή και πήδηξε από κρημνώδες σημείο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στα άκρα και στην σπονδυλική του στήλη.

Είχαν μακροχρόνια κοινωνική σχέση

Ο κατηγορούμενος αρνείται ότι διέπραξε τον βιασμό σε βάρος της 34χρονης αλβανικής καταγωγής και σύμφωνα με τον δικηγόρο του Βασίλη Νουλέζα, «δεν υπήρξε απαγωγή ή βιασμός, δεν υπήρξε επίτευξη συνουσίας με βία…». Ειδικότερα, ο αυτοτελής ισχυρισμός του «δράκου του Κάβου» δια του πληρεξουσίου δικηγόρου του είναι ότι «Δεν την εξανάγκασε με σωματική βία η με απειλή σε εξώγαμη συνουσία η σε άλλη αδελφή πράξη σε ανοχή. Είχε μακροχρόνια κοινωνική συναναστροφή φιλικές σχέσεις με την καταγγέλλουσα και τον σύντροφό της. Όλα έγιναν με την θέληση της. Θα αποδείξουμε με στοιχεία την αλήθεια».

Ο δικηγόρος περιέγραψε τον εντολέα του ως «χρόνια τοξικοεξαρτημένο άτομο, κατατρεγμένο και εξουθενωμένο ψυχικά ο οποίος έχει στοχοποιηθεί υπερβολικά».

Μάλιστα ο δικηγόρος του επικαλείται το τεκμήριο αθωότητας, και προσθέτει ότι ο εντολέας του, «εξέτισε την ποινή του και απολύθηκε νόμιμα σύμφωνα με το άρθρο 105 ΠΚ», σημειώνοντας ότι «ο Νόμος είναι ίσος για όλους». Παράλληλα ο κ. Νουλέζας προσθέτει ότι ο κατηγορούμενος θέλει να επανενταχθεί στην κοινωνία, να ζήσει φυσιολογικά ως νομοταγής πολίτης να εργασθεί. Νιώθει στιγματισμό και απόρριψη εξαιτίας της παλαιότερης καταδίκης του για πράξεις για τις οποίες τιμωρήθηκε φυλακίστηκε και έχει ειλικρινά μεταμεληθεί.

Μην προκαταλαμβάνεται από υπερβολές η ανακρίβειες ορισμένων ΜΜΕ η κοινή γνώμη. Έχω νομικό καθήκον να τον υπερασπιστώ. Είναι μια δύσκολη υπόθεση που προκαλεί εύλογα κοινωνική αποδοκιμασία. Όπως προβλέπει η ΕΣΔΑ και ο ΚΠΔ.

Μην σπεύδουμε να τον καταδικάσουμε…».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ