Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

ΔΣΑ: «Οδικός χάρτης» για την επαναλειτουργία των πολιτικών δικαστηρίων

NEWSROOM icon
NEWSROOM
ΔΣΑ: «Οδικός χάρτης» για την επαναλειτουργία των πολιτικών δικαστηρίων

Έναν πλήρη και σαφή οδικό χάρτη για την επαναλειτουργία των πολιτικών δικαστηρίων, η οποία δρομολογείται για το επόμενο χρονικό διάστημα, ετοίμασε ο καθηγητής Πολιτικής Δικονομίας και Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Δικονομολόγων κ. Κων. Καλαβρός, μετά από πρόταση του Προέδρου της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Δημήτρη Βερβεσού.

Όπως αναφέρει το dsa.gr o καθηγητής “εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, αφού ολοκλήρωσε ένα συνολικό σχέδιο πρότασης «οδικού χάρτη» για την επαναλειτουργία των πολιτικών δικαστηρίων, μας το απέστειλε και τον ευχαριστούμε πολύ για την αφιλοκερδή αυτή προσφορά του”.

Όπως σημειώνει ο ΔΣΑ, «η σταδιακή επαναφορά στην κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα, υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις που πάντα θέτουν οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές, αποτελεί αναγκαιότητα. Στα πλαίσια αυτά, εντάσσεται και η επαναλειτουργία των δικαστηρίων της χώρας, η οποία , όπως έχουμε τονίσει κατ΄ επανάληψη, θα πρέπει να γίνει με εφαρμογή και αυστηρή τήρηση μέτρων προστασίας και προφύλαξης που θα επιτρέπουν την ασφαλή παροχή των υπηρεσιών και θα διασφαλίζουν τη δημόσια υγεία.

Το δικηγορικό σώμα από την αρχή της πανδημίας και την αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων προετοιμάζεται μεθοδικά και συντεταγμένα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα αναδειχθούν κατά την επαναλειτουργία των δικαστηρίων . Διότι πέραν των θεμάτων, που συνδέονται με την ασφαλή λειτουργία τους, εγείρονται σημαντικά δικονομικά ζητήματα, ως αποτέλεσμα της αναστολής λειτουργίας τους, τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με λυσιτελή τρόπο για την ορθή απονομή της δικαιοσύνης και την αποφυγή απώλειας των δικαιωμάτων των πολιτών.

Οσον αφορά στην επαναλειτουργία των πολιτικών δικαστηρίων, η οποία δρομολογείται για το επόμενο χρονικό διάστημα, ο καθηγητής Πολιτικής Δικονομίας και Πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Δικονομολόγων κ. Κων. Καλαβρός, μετά από πρόταση του Προέδρου της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Δημήτρη Βερβεσού, εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, αφού ολοκλήρωσε ένα συνολικό σχέδιο πρότασης «οδικού χάρτη» για την επαναλειτουργία των πολιτικών δικαστηρίων, μας το απέστειλε και τον ευχαριστούμε πολύ για την αφιλοκερδή αυτή προσφορά του.

Το άνω σχέδιο έχει αποσταλεί ήδη στους Προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας , καθώς και στα μέλη του ΔΣ του ΔΣΑ, ως βάση συζήτησης και για τυχόν περαιτέρω επεξεργασία και παρατηρήσεις.

Οι προτάσεις αυτές τίθενται σήμερα σε γνώση των δικηγόρων- μελών του ΔΣΑ.

Όποιος συνάδελφος επιθυμεί μπορεί, μέχρι και 30 Απριλίου, να καταθέσει τις προτάσεις -παρατηρήσεις του στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], προκειμένου να τεθούν υπόψη της αρμόδιας επιτροπής του Συλλόγου.

Η τελική πρόταση του δικηγορικού σώματος θα αποσταλεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Αντίστοιχα σχέδια «οδικού χάρτη» για τα ποινικά και διοικητικά δικαστήρια εκπονούνται με πρωτοβουλία της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας σε συνεργασία με διακεκριμένους συναδέλφους και θα τεθούν σε γνώση σας μόλις μας αποσταλούν.

Επισυνάπτεται το σχέδιο “οδικού χάρτη” για την επαναλειτουργία των πολίτικων δικαστηρίων:

Σχεδιο οδικού χάρτη για την επαναλειτουργία των πολιτικων δικαστηρίων

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ