Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Δύο Έλληνες δικαστές θα επιλεγούν για το ευρωπαϊκό διαιτητικό όργανο επίλυσης διαφορών

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δύο Έλληνες δικαστές θα επιλεγούν για το ευρωπαϊκό διαιτητικό όργανο επίλυσης διαφορών

Κάλεσμα στους δικαστικούς λειτουργούς που έχουν την ιδιότητα και του Διαιτητή και είναι εγγεγραμμένοι στους επίσημους καταλόγους του Πρωτοδικείου, απευθύνει ο Άρειος Πάγος προκειμένου όσοι εξ αυτών ενδιαφέρονται να υποβάλουν αίτηση ενδιαφέροντος για συμμετοχή τους στο διαιτητικό όργανο επίλυσης διαφορών.

Ο Άρειος Πάγος απέστειλε τα σχετικά έγγραφα του Υπουργείου Εξωτερικών τα οποία αφορούν τη σύσταση καταλόγου 25 μελών, από τον οποίο θα προκύψει το διαιτητικό όργανο επίλυσης διαφορών, όπως προβλέπεται στο άρθρο της Συμφωνίας Αποχώρησης της Βρετανίας από την Ε.Ε. στους Προέδρους των τριμελών συμβουλίων διεύθυνσης των Πρωτοδικείων όλης της χώρας, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αίτηση στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Αγγελική Αλειφεροπούλου.

Σημειώνεται ότι, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ζητήσει από τα κράτη μέλη να υποβάλουν τις υποψηφιότητες τους για την κατάρτιση του καταλόγου, από τον οποίο θα καταλήξει στην τελική επιλογή και διορισμό 10 διαιτητών για το συγκεκριμένο όργανο.

Ανάλογα με τα βιογραφικά και τα προσόντα των ενδιαφερομένων θα επιλεγούν από ελληνικής πλευράς άμεσα 2 από τους υποψήφιους και εν συνεχεία θα υποβληθούν οι αιτήσεις τους στο υπουργείο Δικαιοσύνης για τα περαιτέρω. Η προθεσμία της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων λήγει την Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020. Το έγγραφο της Προέδρου του Αρείου Πάγου είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα “Δικαστής”.

Διαβάστε εδώ το σχετικό έγγραφο του ΑΠ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ