Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Ειδικός φρουρός που αποτάχθηκε για χρήση ναρκωτικών ζητεί να επιστρέψει στην ΕΛΑΣ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ειδικός φρουρός που αποτάχθηκε για χρήση ναρκωτικών ζητεί να επιστρέψει στην ΕΛΑΣ

Την ακύρωση της πειθαρχικής ποινής με την οποία απομακρύνθηκε από την Ελληνική Αστυνομία λόγω χρήσης ναρκωτικών ουσιών ζητεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας ειδικός φρουρός, ο οποίος αποτάχθηκε από το Σώμα για παραπτώματα που “μαρτυρούν διαφθορά χαρακτήρα”.

Ο προσφεύγων υπηρετούσε στην Αθήνα, και σύμφωνα με την δευτεροβάθμια πειθαρχική απόφαση.

Όπως αναφέρεται στην πειθαρχική απόφαση, ο ειδικός φρουρός, το καλοκαίρι του 2009, «επισκεπτόταν έναν ιδιώτη στην κατοικία του και προμηθευόταν παράνομα (χωρίς ιατρική συνταγή και για λογαριασμό της σύνοικου – μνηστής του), μικροποσότητες φαρμακευτικών σκευασμάτων εκτός συσκευασίας (καρτέλα), συσκευασμένα πρόχειρα σε νάιλον σακουλάκι». Οι επισκέψεις του στον ίδιο ιδιώτη ήταν επαναλαμβανόμενες αφού «έκανε μαζί του χρήση ναρκωτικών ουσιών- ηρωίνης- μέσω της μύτης με καλαμάκι», ενώ στις αρχές Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους σε έλεγχο που του έγινε στην περιοχή των Αμπελοκήπων, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., «αντιστάθηκε βίαια με τα χέρια και τα πόδια προσπαθώντας να αποφύγει την έρευνα, η δε αντίστασή του αυτή ήταν τόσο μεγάλη, ώστε ο ενεργήσας την έρευνα αστυνομικός χρειάστηκε τη συνδρομή και των λοιπών αστυνομικών της ομάδας του ώστε να επιτευχθεί τελικά η προσαγωγή του στην έδρα της υπηρεσίας τους και επιπροσθέτως κατάφερε να απορρίψει στο οδόστρωμα το περιεχόμενο της μπλε νάιλον συσκευασίας, η οποία εμπεριείχε χάπια». Από τα κατασχεθέντα εκείνης της επεισοδιακής σύλληψης ωστόσο σε ανάλυση του Γενικού Χημείου του Κράτους αναφερόταν ότι «πρόκειται για σακουλάκι στο οποίο δεν ανιχνεύθηκαν ουσίες που να εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί ναρκωτικών ουσιών».

Για τους ίδιους λόγους ο ειδικός φρουρός είχε τεθεί εκτός Σώματος και το 2012, με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου είχε επιστρέψει και πάλι στις αγκάλες της ΕΛΑΣ. Αυτή την φορά το ίδιο δικαστήριο απέρριψε την σχετική αίτηση του ως εκπρόθεσμη, γι αυτό προσέφυγε στο ΣτΕ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ