Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Εισαγγελέας για Siemens: Πρότεινε ποινές από 7 έως 15 έτη

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εισαγγελέας για Siemens: Πρότεινε ποινές από 7 έως 15 έτη της εταιρειας

Με το σκεπτικό ότι η υπόθεση της Siemens αποτελεί  το μεγαλύτερο σκάνδαλο δωροδοκιών στην χώρα μας ή εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να επιβληθούν ποινές στους κατηγορούμενους από 7 έως 15 έτη.

Η μεγαλύτερη ποινή κατά την εισαγγελέα κ. Σκεπαρνιά πρέπει να επιβληθεί σε αυτούς που είχαν «ιθύνοντα ρόλο σε αξιόποινες πράξεις με συμμετοχή πολλών προσώπων» περιλαμβάνονται ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, ο Χρήστος Καραβέλλας, ο Πρόδρομος Μαυρίδης και 3 πρώην στελέχη του ΟΤΕ.

Τη χαμηλότερη ποινή των 7 ετών η εισαγγελέας την πρότεινε για όσους έλαβαν ελαφρυντικά .

Υπενθυμίζεται ότι χωρίς ελαφρυντικά κρίθηκαν ένοχοι, στην πλειοψηφία τους, οι 22 καταδικασθέντες στην υπόθεση της Siemens και μόνο επτά από αυτούς πέτυχαν την αναγνώριση τους, προβλέποντας ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αναγνώρισε τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου σε δυο χρηματιστές με “υποδεέστερο” ρόλο στη διακίνηση μαύρου χρήματος και αυτό της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη και της προσπάθειας να άρουν τις συνέπειες της πράξης τους,  σε 5 Γερμανούς, διευθυντικά στελέχη της μητρικής εταιρείας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ