Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Εισαγγελείς Διαφθοράς κατά Αγγελή για έγγραφα FBI: «Δεν σχολιάζουμε σε ένδειξη της απαιτούμενης σοβαρότητας»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εισαγγελείς Διαφθοράς κατά Αγγελή για έγγραφα FBI: «Δεν σχολιάζουμε σε ένδειξη της απαιτούμενης σοβαρότητας»

Με τη φράση «δεν σχολιάζουμε σε ένδειξη της απαιτούμενης σοβαρότητας» και το σκωπτικό «αναµένουµε τη συνέχεια νέων συγκλονιστικών αποκαλύψεων, προερχομένων από ένα παρανόμως τηρούμενο αρχείο εγγράφων», οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς, με επικεφαλής την Ελένη Τουλουπάκη, στρέφονται κατά του πρώην επόπτη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς και αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιαννη Αγγελή.

Με αφορμή την νέα αναφορά του κ.Αγγελή προς την προανακριτική Επιτροπή και την υποβολή (μετά από αίτημα της Επιτροπής) μεταφρασμένων αντιγράφων κειμένων προερχομένων από το FBI (και δυο στην Αγγλική γλώσσα) η εισαγγελέας Τουλουπάκη :

-Του αποδίδει την κατοχή αρχείου «ως µη όφειλε»

-Πως ουσιαστικά δυο τα έγγραφα αυτά δεν προέρχονται από τις αμερικάνικες αρχές, ένα τρίτο δεν αφορά την υποθεση Novartis και ένα άλλο είναι από αυτά που επιτρεπόταν η χρήση τους.

-Για τα άλλα έγγραφα δεν κάνει κάποιο σχόλιο «σε ένδειξη της απαιτούμενης σοβαρότατος», όπως αναφέρει..

Ολόκληρη η δήλωση εχει ως εξης:

«Με αφορµή την πρόσφατη κατάθεση στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής από τον τέως Επόπτη µας κ. Αγγελή, εγγράφων της Υπηρεσίας µας που κατέχει και τηρεί σε αρχείο ως µη όφειλε, πρέπει να επισηµάνουµε για την προστασία του κύρους της Υπηρεσίας µας και του θεσµού της Δικαιοσύνης, ότι δύο εξ αυτών και πιο συγκεκριµένα: α) το µε αριθµ Φ 09222/5039 και β) το µε αριθµ. Φ09222/5039 έγγραφα αποτελούν επίσηµες µεταφράσεις του Υπουργείου Εξωτερικών εγγράφων της δικογραφίας, που δεν προέρχονται από τις αµερικανικές αρχές, το τρίτο έγγραφο, δεν αφορά στην υπόθεση Νovartis, αλλά σε άλλη, άσχετη, και το τέταρτο είναι εκ των επιτρεπτής χρήσης εγγράφων και έχει ήδη αποσταλεί από εµάς στην Βουλή των Ελλήνων. Σε οτι αφορά στα λοιπά κατατεθέντα έγγραφα που φέρουν ένδειξη απαγόρευσης χρήσης τους από τις αµερικανικές αρχές η υπηρεσία µας δεν έχει να κάνει κανενα απολυτως σχολιο ως εχει υπηρεσιακη υποχρεωση αλλα και σε ενδειξη της απαιτουµενης σοβαροτητος. Αναµένουµε τη συνέχεια ‘νέων συγκλονιστικών αποκαλύψεων, προερχοµένων από ένα παρανόµως τηρούµενο αρχείο εγγράφων».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ