Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Στη φυλακή οδηγούνται Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στη φυλακή οδηγούνται Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν από την 35η τακτική ανακριτρα και τον εισαγγελέα οι  δυο βασικοί μέτοχοι  της Folli Follie Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.

Μετά την απόφαση των δικαστικών αρχών με χειροπέδες στα χέρια ο γιος και υποβασταζόμενος ο πατέρας βγήκαν από το ανακριτικό γραφείο και με κλούβα της αστυνομίας οδηγήθηκαν στο Μεταγωγών.

Αντίθετα ελεύθερη με περιοριστικούς όρους και εγγύηση αφέθηκε σύζυγος και μητέρα Καίτη Κουτσολιούτσου. Συγκεκριμένα της επιβλήθηκε  υψηλή εγγυοδοσία που φτάνει τις 100.000. Ακόμη της επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής της δυο φορές το μήνα. Η ίδια στο άκουσμα της απόφασης για προφυλάκιση του γιου της Τζώρτζη και του συζύγου της Δημήτρη ξέσπασε σε λυγμούς.

Ειχε προηγηθεί 9ωρη απολογία που ξεκίνησε στις 9.30 το πρωί και ολοκληρώθηκαν στις 6.30 το απόγευμα. Ακολούθησε η διάσκεψη της 35ης ανακρίτρια Κων. Αλεξοπούλου και του εισαγγελέα που έκριναν προσωρινά κρατούμενους τους δυο.

Υπομνήματα

Οι  κατηγορούμενοι προσκόμισαν απολογητικά υπομνήματα και απάντησαν στις ερωτήσεις της ανακριτριας προσπαθώντας να αντικρούσουν τα βαριά κατηγορητήρια που αντιμετωπίζουν, ωστόσο τα δυο κεντρικά στελέχη στη μακρά πορεία της Folli Follie δεν κατάφεραν να πείσουν τις ανακτριτικές αρχες.

Οι εξηγήσεις τους αφορούσαν τους καταγγελλόμενους ως πλασματικούς οικονομικούς ισολογισμούς της Folli Follie , την εξαπάτηση του επενδυτικού κοινού και τις πλαστογραφίες τραπεζικών εγγράφων που, κατά τα κατηγορητήρια, οδήγησαν την εταιρία και τους επενδυτές της στην οικονομική καταστροφή.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι τρεις κατηγορούμενοι κατά τη διάρκεια των απολογιών τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους έχουν απαγγελθεί ενώ κατέθεσαν και γραπτά υπομνήματα.

Αργοπορία και απόδοση ευθυνών

Η διερεύνηση της υπόθεσης άργησε υπερβολικά αφού η κλήση σε απολογία ήρθε (πάνω από ) 2 χρόνια μετά την αποκάλυψη της περίφημης έκθεσης για τα πεπραγμένα της εταιρίας  και (πάνω) 1,5 χρόνια μετά την άσκηση της πρωτης ποινικής δίωξης μετά την ολοκλήρωση του πρωτου τμήματος τη έρευνας από τον εισαγγελέα Γιαννη Δραγάτση. Ο τελευταίος ήταν προφανώς το πρόσωπο που έβαλε το θεμέλιο λίθο (με την ταχύτατη προκαταρκτική εξέταση που διενήργησε) για να προχωρήσει περαιτέρω η υπόθεση.

Οι κατηγορίες

 Τα βασικά αδικήματα για τα οποια απολογήθηκαν είναι:

-Οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος για 5 κακουργήματα  που είναι «απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, χειραγώγηση αγοράς, εγκληματική οργάνωση, και πλαστογραφία».

Η Καίτη Κουτσολιούτσου για τρία κακουργήματα  (απάτη, ξέπλυμα, χειραγώγηση)

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ