Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Ελένη Τοπαλούδη: Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της φρίκης που βίωσε ένα 20χρονο κορίτσι πριν πεθάνει

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ελένη Τοπαλούδη: Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της φρίκης που βίωσε ένα 20χρονο κορίτσι πριν πεθάνει

Κτηνωδία και φρίκη είναι οι πρώτες λέξεις που έρχονται στο μυαλό στο άκουσμα της απολογίας, ενός εκ των δύο κατηγορουμένων για το βιασμό και την άγρια δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη. Η αγριότητα που δέχθηκε το νεαρό κορίτσι από τους δύο δολοφόνους – βασανιστές της προκαλεί ανατριχίλα. Συγκλονίστηκε το πανελλήνιο από το ειδεχθές έγκλημα που με κυνικότητα ξεκίνησε να περιγράφει απολογούμενος χθες ο ένας από τους δύο δράστες ο οποίος μάλιστα απαντώντας σε σχετική ερώτηση της έδρας αν νοιώθει τύψεις, είπε όχι γιατί δεν συμμετείχε στο έγκλημα απλά δεν προσπάθησε να το αποτρέψει. Αδιανόητη η εγκληματική συμπεριφορά δύο νεαρών ανθρώπων που απομονωμένοι σε ένα σπίτι έδειξαν ότι ποιο αποτρόπαιο και ζωώδες μπορεί να επιφυλάσσει άνθρωπος προς άνθρωπο. Χωρίς ίχνος οίκτου. Δεν είχε ούτε μία συγνώμη (άλλωστε τι νόημα θα είχε), ενώ όλοι οι ισχυρισμοί του το μόνο που προσέφεραν ήταν σπίλωση της μνήμης μιας αδικοχαμένης κοπέλας που την πέταξαν κακοποιημένη και καταματωμένη στα βράχια.

«Ο Αλέξανδρος δεν ήπιε. Μόνο εγώ και η Ελένη ήπιαμε. Πρέπει ο Αλέξανδρος να μου έριξε κάτι στο ποτό. Ο Αλέξανδρος με την Ελένη αποσύρθηκαν στο δωμάτιο. Μπήκα μετά κι εγώ. Αργότερα, επειδή είπε η Ελένη είπε στον Αλέξανδρο ότι ήμουν καλύτερος από εκείνον, άρχισε να τη χτυπάει με το σίδερο στο κεφάλι. Του έλεγα σταμάτα, μην το κάνεις αυτό. Είχα πιει και κάτι φάρμακα για να είμαι χαλαρός. Έπιασε το μαχαίρι και την κάρφωνε στο λαρύγγι και της έλεγε είσαι σκληρόπετση. Μετά την πέταξε μέσα στην μπανιέρα. Την έκανε κρύο μπάνιο, αφού της έβγαλε ό,τι ρούχα φόραγε. Μετά την σήκωσε, την κατέβασε από τις σκάλες μόνος του, δεν τον βοήθησα καθόλου. Στο μπάνιο την κοπανούσε στο νιπτήρα, της έλεγε θα σου σπάσω το σβέρκο. Του είπα να την πάμε στο νοσοκομείο…»

Η περιγραφή του εγκληματικού αυτού σκηνικού προκαλεί αποστροφή και θυμό, περιγραφή που έγινε με απόλυτη ψυχραιμία από τον 23ρονο δράστη, χωρίς την παραμικρή ένδειξη σεβασμού στη μνήμη της. Kαμία κουβέντα και καμία προσβολή έστω του ανδρισμού κάποιου δεν σηκώνει τέτοιο έγκλημα. Ιδιαζόντως ειδεχθές.

“Ο Αλέξανδρος δεν ήπιε. Μόνο εγώ και η Ελένη ήπιαμε. Πρέπει ο Αλέξανδρος να μου έριξε κάτι στο ποτό. Ο Αλέξανδρος με την Ελένη αποσύρθηκαν στο δωμάτιο. Μπήκα μετά κι εγώ. Αργότερα, επειδή είπε η Ελένη είπε στον Αλέξανδρο ότι ήμουν καλύτερος από εκείνον, άρχισε να τη χτυπάει με το σίδερο στο κεφάλι. Του έλεγα σταμάτα, μην το κάνεις αυτό. Είχα πιει και κάτι φάρμακα για να είμαι χαλαρός. Έπιασε το μαχαίρι και την κάρφωνε στο λαρύγγι και της έλεγε είσαι σκληρόπετση. Μετά την πέταξε μέσα στην μπανιέρα. Την έκανε κρύο μπάνιο, αφού της έβγαλε ό,τι ρούχα φόραγε. Μετά την σήκωσε, την κατέβασε από τις σκάλες μόνος του, δεν τον βοήθησα καθόλου. Στο μπάνιο την κοπανούσε στο νιπτήρα, της έλεγε θα σου σπάσω το σβέρκο. Του είπα να την πάμε στο νοσοκομείο…» Ούτε την ύστατη στιγμή δεν ένιωσαν να την μεταφέρουν στο νοσοκομείο… Παρά μονάχα όπως ισχυρίσθηκε ο κατηγορούμενος ο οποίος όπως λέει συνέχιζε να ήταν αμέτοχος στην βαρβαρότητα που διαδραματιζόταν μπροστά του, την μετέφερε από λάθος (;) στο σημείο που την πέταξαν. Και εκεί ακόμα ο φίλος του «Την χτύπησε στα βράχια, την κατέβασε 100 μέτρα κάτω , της τράβηξε μια σπρωξιά και την πέταξε κάτω. Εγώ δεν βοήθησα. Μετά πήγε σπίτι καθάρισε το αίμα. Βοήθησα και εγώ στο καθάρισμα. Το σπίτι ήταν χάλια. Και μετά πήγαμε σπίτια μας. Εγώ κοιμήθηκα».

Ύπνο ήσυχο ελαφρύ σαν να μην έγινε τίποτα μέχρι που οι αρχές έφτασαν στους δράστες.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ