Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Ελέυθερος ο 52χρονος για το fake τηλεφώνημα στην Κυψέλη – Θα δικαστεί για πλημμέλημα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ελέυθερος ο 52χρονος για το fake τηλεφώνημα στην Κυψέλη – Θα δικαστεί για πλημμέλημα

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο θα δικαστεί ο 52χρονος που, σύμφωνα με τις αρχές, τα μεσάνυχτα της περασμένης Παρασκευής τηλεφώνησε στην Αμεση Δράση και κατήγγειλε ψευδώς ότι του επιτέθηκαν ληστές στην πλατεία Αγίου Γεωργίου της Κυψέλης και τον μαχαίρωσαν στο πόδι.

Ο 52χρονος, που ταυτοποιήθηκε από τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του, συνελήφθη χθες και σήμερα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για το πλημμέλημα της ψευδούς καταγγελίας στις Αρχές και τον παρέπεμψε σε δίκη στο Αυτόφωρο Μονομελές. Εκεί ο κατηγορούμενος εξέφρασε παράπονα για την κατάσχεση του κινητού τηλεφώνου του καθώς, όπως είπε, «αποτελεί εργαλείο της δουλειάς μου» αλλά η έδρα αντέτεινε ότι «είναι πειστήριο της δικογραφίας». Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος και θα δικαστεί όταν λήξουν τα μέτρα για τον κορoνοϊό και για τα ποινικά δικαστήρια.

Σύμφωνα με τις Αρχές, το ψευδές τηλεφώνημα του 52χρονου ήταν η αιτία για την επέμβαση της αστυνομίας στην πλατεία Αγίου Γεωργίου. «Ελάτε να με σώσετε», φέρεται να ισχυρίστηκε ο άνδρας και, όπως ενημερώνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, οι πρώτοι αστυνομικοί που πλησίασαν στο σημείο, τηλεφώνησαν ξανά στον καταγγέλλοντα, ο οποίος επέμενε ότι βρίσκεται σε κίνδυνο στη συγκεκριμένη πλατεία. Στα επόμενα τηλεφωνήματα της αστυνομίας ο καταγγέλλων είχε απενεργοποιήσει το κινητό του τηλέφωνο. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να πετούν πέτρες και ξύλα στις αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρά επεισόδια και ρίψη χημικών.

Το τηλεφώνημα-παγίδα, κατά την αστυνομία, αποδεικνύει ότι υποκινητές των συγκεντρώσεων στις πλατείες είναι μέλη ομάδων αντιεξουσιαστών που θέλουν να δημιουργούν επεισόδια.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ