Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Ένοχα τα δύο αδέρφια από τη Βουλγαρία για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ένοχα τα δύο αδέρφια από τη Βουλγαρία για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή

Ένοχοι για την δολοφονία του Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία Γιάννη Μακρή κρίθηκαν πριν από λίγο τα δύο αδέρφια από την Βουλγαρία ηλικίας 32 και 36 ετών αντίστοιχα.

Την εν ψυχρώ εκτέλεση του επιχειρηματία και συζύγου του γνωστού μοντέλου Βικτώριας Καρύδα, φέρεται να διέπραξε ο μικρότερος σε ηλικία αδερφός τον Οκτώβριο του 2018, έξω από το σπίτι του θύματος στην Βούλα, ο οποίος κηρύχθηκε ένοχος για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά μόνας, της παράνομης οπλοφορίας, της παράνομης οπλοχρησίας ενώ ο 36χρόνος για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες την ενοχή των δυο αδελφών από τη Βουλγαρία για τη δολοφονία του επιχειρηματία είχε ζητήσει και ο εισαγγελέας της έδρας. Ο εισαγγελικός λειτουργός εισηγήθηκε την ενοχή του 32χρονου φερόμενου ως φυσικού αυτουργού για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά μόνας, της παράνομης οπλοφορίας, της παράνομης οπλοχρησίας ενώ για τον 36χρονο για το αδίκημα της απλής συνέργειας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Ο εισαγγελέας εμφανίστηκε πεπεισμένος από τα στοιχεία που προέκυψαν από την αποδεικτική διαδικασία ότι ο βασικός κατηγορούμενος είναι ο δολοφόνος του επιχειρηματία. Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση οι κατηγορούμενοι ήρθαν στην Αθήνα 20 μέρες πριν από τη δολοφονία άλλαξαν 4 ξενοδοχεία και 4 αυτοκίνητα.

Οπως είπε μάλιστα δεν πείστηκε ότι ήρθαν εδώ για να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «διαβιούν πολυτελώς για 20 ημέρες στην περιοχή της Βούλας-Γλυφάδας που δεν είναι από τις φθηνές. Εμείς που μένουμε εδώ, δεν μπορούμε. Δεν προέκυψε πως συναντήθηκαν με κάποιον επιχειρηματία, είπαν ότι έχουν επισκεφθεί κάποιο ακίνητο για να νοικιάσουν προκειμένου μα φτιάξουν καντίνα.

Είπαν ότι είχαν αρκετά χρήματα από την αποζημίωση που έλαβε η μητέρα τους από το τροχαίο στον Καναδά. Εάν έχεις τόσα χρήματα, έρχεσαι στην Ελλάδα ένα μήνα διακοπές και συνεχίζεις να μένεις στη Βουλγαρία. Και πας κάπου βόρεια. Στη Χαλκιδική για παράδειγμα».

Επίσης, σημείωσε ότι το πρώτο ξενοδοχείο ήταν κοντά στο σπίτι του θύματος κάτι που συνάδει με την εκτίμηση ότι πιθανότατα ήθελαν να τον παρακολουθήσουν.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ