Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Επενδυτής του εξωτερικού με κορονοϊό οδήγησε σε καραντίνα 3 υπουργούς και εκκένωση 2 υπουργείων

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Επενδυτής του εξωτερικού με κορονοϊό οδήγησε σε καραντίνα 3 υπουργούς και εκκένωση 2 υπουργείων

Η συνάντηση με επενδυτή από το εξωτερικό ανάγκασε τρεις από τους κορυφαίους υπουργούς της Κυβέρνησης να μπουν σε καραντίνα και δύο υπουργεία να εκκενωθούν! Κι αυτό γιατί μετά την χθεσινή συνάντηση που είχαν μαζί τους σήμερα ενημερώθηκαν ότι ο «πελάτης» μας ήταν θετικός στον κορονοϊό.

Πιστοί λοιπόν στο πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ όπως υπαγορεύει και η θέση τους άλλωστε ματαίωσαν το ταξίδι τους στη Θεσσαλονίκη μαζί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και ενημέρωσαν ευθέως οι δύο με δελτίο Τύπου και ο τρίτος μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Τwitter, την προσωρινή απόσυρσή τους στα ενδότερα των οικιών τους. Πρόκειται για τους Αδωνι Γεωργιάδη, Νίκο Παπαθάναση και Γιάννη Πλακιωτάκη, οι οποίοι βρίσκονται σε καραντίνα από σήμερα Πέμπτη καθώς ενημερώθηκαν ότι επενδυτής με τον οποίο συναντήθηκαν πριν από ένα εικοσιτετράωρο διεγνώσθη με κορονοϊό.

Αρχικά το υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης και ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Παπαθανάσης δεν θα συνοδεύσουν τον πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη και ότι μπαίνουν από σήμερα σε καραντίνα, καθώς ενημερώθηκαν ότι επενδυτής με τον οποίο συναντήθηκαν χθες βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Η ανακοίνωση του υπ. Ανάπτυξης:

«Ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο Αναπληρωτής Υπουργός, κ. Νίκος Παπαθανάσης επρόκειτο να συνοδεύσουν τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στη σημερινή του επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη όπου θα έχει συναντήσεις με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης.

Λίγα λεπτά πριν την αναχώρηση κι ενώ δεν είχαν συναντήσει ακόμη τον κ. Πρωθυπουργό, ενημερώθηκαν, ότι σε υπηρεσιακή συνάντηση που είχαν χθες στο Υπουργείο με επενδυτές από το εξωτερικό, ο ένας εξ αυτών διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό.

Τηρώντας απόλυτα το υγειονομικό πρωτόκολλο και οι δύο ανεχώρησαν ήδη για απομόνωση στο σπίτι τους έως ότου σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ διαγνωστούν αρνητικοί».

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και ο αναπληρωτής Υπουργός αρμόδιος για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα Νίκος Παπαθανάσης θα συνόδευαν σήμερα στο ταξίδι στη Θεσσαλονίκη τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και θα συμμετείχαν σε σύσκεψη με παραγωγικούς φορείς. Αργότερα, και ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης ενημέρωσε μέσω Twitter ότι και ο ίδιος μπαίνει σε καραντίνα, καθώς και εκείνος συναντήθηκε με τον ίδιο επενδυτή που διεγνώσθη θετικός στον κορονοϊό.

Εκκένωση υπουργείων

Μετά την εξέλιξη αυτή αποφασίστηκε η εκκένωση του κτιρίου των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης στην οδό Νίκης στο Σύνταγμα. Με εντολή της υπηρεσιακής γραμματέως οι υπάλληλοι του υπουργείου αποχώρησαν και θα επιστρέψουν στα γραφεία τους την ερχόμενη Δευτέρα. Η εκκένωση του κτιρίου έγινε βάσει του πρωτοκόλλου που πρέπει να ακολουθηθεί σε τέτοιες περιπτώσεις, προκειμένου να γίνει απολύμανση.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ