Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Επικύρωση ποινών: Μαλλιοτραβήγματα πρώην συζύγων στον Άρειο Πάγο

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Επικύρωση ποινών: Μαλλιοτραβήγματα πρώην συζύγων στον Άρειο Πάγο

Τα μαλλιοτραβήγματα … ενός τέως συζύγου με την πρώην του έφτασαν μέχρι τον Άρειο Πάγο, όταν ο άνδρας μαζί με την νυν σύντροφο του ξυλοφόρτωσαν άγρια σε κεντρικό δρόμο πόλης της Βορείου Ελλάδας την πρώην σύζυγο, πράξη για την οποία καταδικάστηκαν από τα δικαστήρια.

Ειδικότερα, οι δύο κατηγορούμενοι για την πράξη τους αυτή σε βάρος της διαζευγμένης συζύγου, καταδικάστηκαν από   Τριμελές Πλημμελειοδικείο,  σε φυλάκιση 7 μηνών ο καθένας με τριετή αναστολή για επικίνδυνη  σωματική  βλάβη  από κοινού, χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικού.

Οι αρεοπαγίτες απέρριψαν την αναίρεση των κατηγορουμένων δεχόμενοι  την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου σύμφωνα με την οποία συναποφάσισαν και από κοινού ενήργησαν με πρόθεση για να προξενήσουν  σωματική κάκωση και βλάβη της υγείας της τέως συζύγου, με τέτοιο τρόπο που μπορούσε να προκαλέσει   κίνδυνο για την ζωή της, αλλά και βαριά σωματική βλάβη.

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, το πρώην ζευγάρι που μετά το διαζύγιο του είχε σφοδρή αντιδικία με επίκεντρο οικονομικά θέματα, κάθε φορά που συναντιόντουσαν τυχαία στους δρόμους της πόλης που κατοικούν αντάλλασσαν δημοσίως ύβρεις εξαιτίας και των οικονομικών διαφορών που είχαν μεταξύ τους.

Οι αντιπαραθέσεις εντάθηκαν όταν ο άνδρας απέκτησε νέα σύντροφο πριν από 6 χρόνια ακόμα και με τη μορφή υβριστικών e-mail. Τον Ιανουάριο του 2015 ο πρώην σύζυγος με την νέα   σύντροφό του η οποία ήταν  έγκυος  στον 5ο μήνα, σε μία κοινή τους έξοδο διασταυρώθηκαν με την πρώην σύζυγό του.

Το  ζευγάρι επιτέθηκε στην πρώην σύζυγο  χτυπώντας την με γροθιές στο στόμα και στο στήθος, με κλοτσιές στα πόδια και στο σώμα. Με τα χέρια και τα νύχια τους, της προκάλεσαν εκδορές στα χέρια και στο πρόσωπο. Στην  συνέχεια ο πρώην σύζυγος την άρπαξε από το σβέρκο και την καρωτίδα γέρνοντας το σώμα της προς τα εμπρός, και τότε η νέα σύντροφος την άρπαξε από τα μαλλιά.

Και οι δυο μαζί την χτύπησαν το κεφάλι της σε μια τζαμαρία βιτρίνας καταστήματος, με αποτέλεσμα να υποστεί  εκδορές στον τράχηλο,  στην κοιλιακή  χώρα,  στο δεξί χέρι, στο δεξί γόνατο και στις δυο κνήμες. Οι τραυματισμοί αυτοί  επιβεβαιώνονται από σχετική ιατρική βεβαίωση κρατικού νοσοκομείου που προσκομίστηκε στο δικαστήριο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ