Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Επιστρέφει στο θεατρικό σανίδι ο Καρκάς μετά την αθώωση του

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Επιστρέφει στο θεατρικό σανίδι ο Καρκάς μετά την αθώωση του

Τη βαριά σιδερένια πόρτα των φυλακών Κορυδαλλού, άφησε πίσω του χθες ο ηθοποιός Γιώργος Καρκάς μετά την αθώωση του από το δικαστήριο για το αδίκημα του βιασμού, κατηγορία που του είχε αποδοθεί μετά την καταγγελία 25χρονου οδηγού ταξί, ότι τον είχε μισθώσει μέσω πλατφόρμας και με τη βοήθεια ναρκωτικών ουσιών διέπραξε το προαναφερόμενο σε βάρος του αδίκημα σε περιοχή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου. Ο ηθοποιός μετά από παραμονή του 16 μηνών στη φυλακή, απολαμβάνει από χθες τη θαλπωρή της οικογένειας του και όπως δήλωσε στο «Dikastiko.gr” ο δικηγόρος του Βασίλης Ταουξής, μετά το τέλος της περιπέτειας του, «περιμένει εναγωνίως να επιστρέψει στο θεατρικό σανίδι».

Σύμφωνα με τον γνωστό δικηγόρο, ο εντολέας του υπήρξε θύμα ενός ιδιότυπου ρατσισμού, καθώς πληρούσε το … πακέτο ηθοποιός και μέλος της gay κοινότητας, ενώ η ιστορία του με την συνδρομή μερίδας των ΜΜΕ, διογκώθηκε γιατί το θέαμα πρόσφερε «βία … αίμα και σπέρμα».

Θύμα και δικαστικού ρατσισμού

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του δικηγόρου Βασίλη Ταουξή:

Ο δικηγόρος Βασίλης Ταουξής

«Επιτέλους ο ηθοποιός Γιώργος Καρκάς είναι ελεύθερος. Με σύμφωνη απαλλακτική πρόταση της εισαγγελέως η πλειοψηφία του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, τον κήρυξε αθώο, αποδεικνύοντας πόσο άδικα κάθισε στη φυλακή για 16 μήνες. Οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί και η παράθεση αποδεικτικών στοιχείων της αθωότητας του κατακρήμνισαν το κατηγορητήριο. Ο ηθοποιός και η οικογένεια του θεωρούν ότι υπήρξε θύμα ιδιότυπης κοινωνικής ρατσιστικής και δικαστικής αντιμετώπισης, τόσο από τα ΜΜΕ όσο και από τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης, μετά τον ορυμαγδό που ξέσπασε κατά τη σύλληψη του και προσαγωγή του σε εισαγγελέα και ανακριτή. Τα στοιχεία εξ αρχής αντιφατικά, φτωχά μη ικανά να οδηγήσουν σε προφυλάκιση ακόμα και σε παραπομπή σε δίκη έναν άνθρωπο. Αυτό έγινε γιατί ο Γιώργος Καρκάς ήταν το τέλειο θύμα: Ηθοποιός, μέλος της gay κοινότητας και η υπόθεση περιείχε την συνταγή επιτυχίας. Αίμα, σπέρμα και υποτιθέμενη άσκηση βίας».

Ο δικηγόρος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει δημόσια και ονομαστικά έναν προς έναν όλους τους συνεργάτες του (Β. Παραστατίδη, Μάρα Γερογιάννη και Άρτεμη Γιαννούλη) «χωρίς τη συμβολή των οποίων – που συνέλεξαν και ανάδειξαν τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης- δεν θα τα είχαμε καταφέρει. Ο Γιώργος είναι ήδη στην αγκαλιά των ανθρώπων που τον αγαπούν και του στάθηκαν στα δύσκολα και περιμένει εναγωνίως να επιστρέψει στο θεατρικό σανίδι» κατέληξε.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ