Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Επίθεση σε βάρος νομοταγή πολίτη γιατί φορούσε μάσκα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Επίθεση σε βάρος νομοταγή πολίτη γιατί φορούσε μάσκα

Την ώρα που η Κυβέρνηση αναγκάζεται να λάβει πρόσθετα μέτρα προς αποτροπή εξάπλωσης της πανδημίας, με τα κρούσματα τα τελευταία εικοσιτετράωρα να ξεπερνούν το φράγμα των 100, και η χρήση μάσκας είναι πλέον νόμος, μερίδα των πολιτών όχι μόνο αρνείται να συμμορφωθεί στις επιταγές του νόμου μιλώντας για συνωμοσιολογία, αλλά προβαίνει και σε νουθεσίες στους ευσυνείδητους πολίτες που κυκλοφορούν με μάσκα ακόμα και σε ακραία φραστικά επεισόδια και προπηλακισμούς.

Σε ένα τέτοιο περιστατικό αναφέρεται σε ρεπορτάζ του η ηλεκτρονική εφημερίδα kalymnos-news.gr, σύμφωνα με το οποίο επιχειρηματίας του νησιού δέχθηκε πριν από λίγες μέρες χυδαία φραστική επίθεση και απειλή με μαχαίρι από άγνωστο σε αυτόν πρόσωπο, επειδή φορούσε μάσκα.

Ο επιχειρηματίας το πρωινό της περασμένης Παρασκευής, καθώς οδηγούσε το φορτηγό αυτοκίνητο της επιχείρησής του, κατευθυνόμενος προς το λιμάνι της Καλύμνου συνάντησε κίνηση έξω από την Εθνική Τράπεζα. Τότε ένα διερχόμενο άγνωστο άτομο που οδηγούσε ποδήλατο περνώντας από δίπλα του άρχισε να του φωνάζει με επιθετικό τρόπο «Βγάλε το σώβρακο από τη μούρη σου!».

Ο άνδρας όταν απορημένος ρώτησε τον δράστη της φραστικής επίθεσης «συγγνώμη κύριε. Σας γνωρίζω;», εκείνος ερχόμενος σε πολύ κοντινή απόσταση και ακουμπώντας την πόρτα του αυτοκινήτου του συνέχισε να τον βρίζει επειδή φόραγε τη μάσκα, η χρήση της οποίας είναι πλέον νόμος! Ο επιχειρηματίας ζήτησε ευγενικά από το άγνωστο αυτό άτομο να τον αφήσει ήσυχο και να μην ακουμπάει το αυτοκίνητό του και απομακρύνθηκε από το σημείο.

Μετά από 45 λεπτά, καθώς επέστρεφε στο κατάστημά του, άκουσε πάλι φωνές και βρισιές και διαπίστωσε ότι επρόκειτο για το ίδιο άτομο που στεκόταν απέναντί του και εξακολουθούσε να τον βρίζει σε έξαλλη κατάσταση γιατί φορούσε μάσκα ενώ όταν ο επιχειρηματίας σε έντονο πλέον ύφος του φώναξε ότι δεν έχει κανένα δικαίωμα να τον βρίζει και «ποιο είναι το πρόβλημά του τέλος πάντων» εκείνος έβγαλε ένα μεγάλο μαχαίρι από την πλάτη του (20-30 εκ.) και το έστρεψε απειλητικά προς το μέρος του Επιχειρηματία φωνάζοντας.

Ο τελευταίος μετά και από αυτή την εξέλιξη κατέληξε στο Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου όπου κατήγγειλε την επίθεση εναντίον του γιατί φορούσε μάσκα στον αξιωματικό υπηρεσίας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ