Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Γνωμοδότηση Α.Π.: Ευεργετικός υπολογισμός ποινής όσων παρακολουθούν Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και μετά την αναστολή λειτουργίας τους

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γνωμοδότηση Α.Π.: Ευεργετικός υπολογισμός ποινής όσων παρακολουθούν Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και μετά την αναστολή λειτουργίας τους

«Θύμα» του κορονοϊού έχουν πέσει και τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας των κρατουμένων, καθώς λόγω της πανδημίας COVID-19 έχει ανασταλεί η λειτουργία τους.

Κατόπιν αυτού, το θέμα που απασχόλησε την Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ήταν τι γίνεται με τον ευεργετικό υπολογισμό των ημερών εκτιόμενης ποινής των εκπαιδευόμενων σε αυτά τα σχολεία (προβλέπεται εκ του νόμου),στην περίπτωση, όπως εν προκειμένω,που έκλεισαν λόγω ανωτέρα βίας.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου από την οποία η Γραμματεία ζήτησε απάντηση, με γνωμοδότηση της αποφαίνεται ότι ο ευεργετικούς υπολογισμός πρέπει να περιλαμβάνει και τις ημέρες κατά τις οποίες οι εκπαιδευόμενοι είναι διαθέσιμοι προς φοίτηση, αλλά η διαδικασία δεν πραγματοποιείται εξαιτίας του μέτρου πρόληψης και περιορισμού της διάδοσης του ιού.

Ολόκληρη η γνωμοδότηση εδώ:

ΓΝΩΜ 3-20

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ