Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Κραυγή αγωνίας γνωστών δικηγόρων προς την κυβέρνηση: Δώστε τα 800 ευρώ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κραυγή αγωνίας γνωστών δικηγόρων προς την κυβέρνηση: Δώστε τα 800 ευρώ

Από χθες που ανακοινώθηκε η μη καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ στους Δικηγόρους γνωστά ονόματα του Δικηγορικού χώρου ανήρτησαν δημόσια επιστολή με την οποία και ζητούν την καταβολή της έκτακτης ενίσχυσης των 800 ευρώ σε μέρος των συναδέλφων τους με βάση οικονομικά κριτήρια. Η επιστολή έχει ως εξής:

«Ενημερωνόμαστε ότι οι δικηγόροι εξαιρούνται της καταβολής του βοηθήματος των 800 € (πλην των δικηγορικών εταιρειών που απασχολούν κάποιο αριθμό δικηγόρων). Η εξέλιξη αυτή είναι σκληρή, άδικη και αντικοινωνική. Πλήττει χιλιάδες δικηγόρους, ιδιαίτερα τους νέους και αυτούς που έχουν χαμηλή εισοδηματική βάση, οι οποίοι ήδη αντιμετωπίζουν προβλήματα οικονομικής επιβίωσης. Έκλεισαν ΟΛΑ τα Δικαστήρια ΟΛΗΣ της χώρας. Έκλεισαν τα δικηγορικά γραφεία. Και πολύ φοβόμαστε ότι αυτή η κατάσταση θα παραταθεί επί μακρόν. Για την ασφαλή πρόληψη της επέκτασης του φονικού ιού ασφαλώς. Όμως ρωτάμε: πώς θα βιοποριστούν οι δικηγόροι αυτό το διάστημα και τους επόμενους 1-2-3 μήνες μέχρι να ανοίξουν τα Δικαστήρια και η αγορά και να επανέλθουμε στην κανονικότητα; Άρα προτείνουμε την χορήγηση του βοηθήματος στους δικηγόρους έστω με ηλικιακά και οικονομικά κριτήρια. Εσείς στα κυβερνητικά πόστα που δείχνετε ότι μας ακούτε και μας διαβάζετε, υιοθετείστε την πρότασή μας.

Βασίλης Ταουξής, Γιάννης Γλυκας, Χάρης Συψας, Γιώτα Παντελεακη, Δημήτρης Σακαλόγλου, Βούλα Δημητριάδου, Κωνσταντίνος Γωγος, Γιάννης Καλογριδάκης

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ