Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Κύπριος μεγαλοδικηγόρος εμπλέκεται σε σκάνδαλο με πλαστογραφημένες δικαστικές αποφάσεις που έφτασαν ως την Ελλάδα;

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κύπριος μεγαλοδικηγόρος εμπλέκεται σε σκάνδαλο με πλαστογραφημένες δικαστικές αποφάσεις που έφτασαν ως την Ελλάδα;

Αποκαλυπτικά στοιχεία για πλαστογραφημένες αποφάσεις που φέρονται να εκδόθηκαν από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, έχουν στα χέρια τους οι αρμόδιες εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές της Κύπρου οι οποίες φαίνεται ότι βρίσκονται μπροστά σε ένα νέο φαινόμενο διαφθοράς με άγνωστες μέχρι στιγμής διαστάσεις.

Με προορισμό και την Ελλάδα οι πλαστογραφημένες αποφάσεις

Οι καταγγελίες «φωτιά» που εμπλέκουν μεγάλο δικηγορικό γραφείο της Κύπρου στις «μαϊμού» δικαστικές αποφάσεις οι οποίες… ταξίδεψαν και στην Ελλάδα, καταγράφουν με πληθώρα στοιχείων, μία απίστευτη απάτη με θύματα ανυποψίαστους δανειολήπτες που, μετά το κούρεμα των καταθέσεων τους, το 2013, προσέφυγαν μαζικά στα δικαστήρια, για να σώσουν τις περιουσίες τους.

«Κέρδισαν» τα δικαστήρια αλλά …έχασαν τα σπίτια τους

Σε αυτό τον «κυκεώνα» των δικαστικών διεκδικήσεων, όπου αναγκάστηκαν να μπουν οι δανειολήπτες για να πετύχουν τον πολυπόθητο για αυτούς συμψηφισμό των οφειλών τους στις τράπεζες, φαίνεται ότι στήθηκε η πρωτοφανής αυτή απάτη με τις πλαστογραφημένες αποφάσεις των δικαστηρίων που «πουλούσαν» ελπίδα και έταζαν …δικαίωση στους απελπισμένους οφειλέτες.

Έτσι, πιάστηκαν κυριολεκτικά στον ύπνο οι δανειολήπτες οι οποίοι είχαν πιστέψει ότι δικαιώθηκαν δικαστικά, με βάση τις αποφάσεις που είχαν στα χέρια τους όταν ξαφνικά έβλεπαν το σπίτι τους να βγαίνει στον πλειστηριασμό!!!!

«Ουδέποτε εκδόθηκε τέτοια απόφαση»

Πέντε χρόνια πέρασαν για να ανακαλύψει τελικά 62χρονος επιχειρηματίας από την Αθήνα ότι η δικαστική απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου της Λεμεσού που του επέτρεπε τον συμψηφισμό, ουδέποτε εκδόθηκε!!! Μετά από τιτάνια προσπάθεια να βρει τι ακριβώς είχε συμβεί, ενημερώθηκε αρμοδίως ότι «δεν είχε συνταχθεί και ούτε υπήρχε τέτοια απόφαση στο φάκελο της αγωγής» την οποία είχε καταθέσει. Το αποτέλεσμα ήταν βέβαια να βγει το σπίτι του 62χρονου επιχειρηματία στο «σφυρί»…

Στο «μικροσκόπιο» οι καταγγελίες

Ο ογκωδέστατος φάκελος με τα στοιχεία που αφορούν την έκδοση των «μαϊμού» δικαστικών αποφάσεων βρίσκεται ήδη στο «μικροσκόπιο» του Γενικού Εισαγγελέα της Κύπρου Κώστα Κληρίδη αλλά και του Αρχηγού της Αστυνομίας Κύπρου Μιχαηλίδη. Ανάμεσα στα στοιχεία που περιλαμβάνονται είναι emails και άλλα έγγραφα που περιγράφουν με σαφήνεια τις μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν προκειμένου να χαθούν δικαστικά οι αξιώσεις των δανειοληπτών.

Στο «στόχαστρο» γνωστός δικηγόρος της Κύπρου

Πρωταγωνιστής στην υπόθεση, σύμφωνα με τις καταγγελίες, φέρεται να είναι πασίγνωστος δικηγόρος της Κύπρου, με «πλούσιο» βιογραφικό και «ζηλευτή» διαδρομή που αναρριχήθηκε σε υψηλές θέσεις αλλά η πορεία του «σημαδεύτηκε» ποινικά, ρίχνοντας βαριές «σκιές» στο όνομά του.

Τα στοιχεία πάντως που συνοδεύουν τις καταγγελίες αυτές, σε κάθε περίπτωση, αποτυπώνουν ένα νοσηρό περιβάλλον στην απονομή της Δικαιοσύνης στην Κύπρο, με «ύποπτο» παρασκήνιο που υποκρύπτει ενδεχομένως σοβαρές αξιόποινες πράξεις οι οποίες θα πρέπει να διερευνηθούν άμεσα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ