Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Νεα δίκη: Στις 22 Ιουνίου εκ νέου στο εδώλιο για το ερωτικό τρίγωνο της Νέας Μάκρης

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νεα δίκη: Στις 22 Ιουνίου εκ νέου στο εδώλιο για το ερωτικό τρίγωνο της Νέας Μάκρης

Στις 22 Ιουνίου θα δικαστεί εκ νέου στο Εφετείο o 32χρονος που ήταν το μοιραίο πρόσωπο ενός ερωτικού τριγώνου με δυο αδελφές στην Νέα Μάκρη. Ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την απόφαση με την οποια καταδικάστηκε σε 20χρόνια για την δολοφονία της 23χρονης φίλης του Φαιής , και τώρα κινδυνεύει ακόμα και με ισόβια . Πρόκειται για μια υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο , για μια τραγωδία. Η 23χρονη Φαιή, ένα πανέμορφο κορίτσι από την Νέα Μάκρη, τον Απρίλιο του 2013 βρέθηκε αντιμέτωπη με μια σκληρή πραγματικότητα. Ο φίλος της, διατηρούσε ερωτικό δεσμό και με την, επίσης καλλονή, αδελφή της. Τα ξημερώματα της 6ης Απριλίου η Φαιή ζήτησε το λόγο από τον 32χρονο κατηγορούμενο και εκείνος , σύμφωνα με την κατηγορία, την χτύπησε με μπουνιές και κλωτσιές στο πρόσωπο. Δυο εβδομάδες αργότερα η κοπέλα έχασε τη ζωή της.

Τι είπε

Ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος

Όπως είπε ο κατηγορούμενος στη δίκη του «…εκείνο το βράδυ τσακωνόμασταν με την Φαιή. Με χτύπησε και τη χτύπησα και εγώ. Τη χτύπησα με τα δυο μου χέρια με χαστούκια. Ζητώ συγνώμη για μια ακόμα φορά. Δεν είμαι δολοφόνος. Δεν είμαι αυτό που παρουσιάζουν τα ΜΜΕ».

Ο συνήγορος του μάλιστα Μιχ. Δημητρακόπουλος, αναφέρει πως «μόλις διαπίστωσε την κατάστασή της την πήγε στο νοσοκομείο και εκεί την πέταξαν σε έναν θάλαμο με 10 άτομα αντί να την βάλουν στην εντατική, γεγονός που συνδέεται αιτιωδώς με το θάνατο της άτυχης κοπέλας»

Τρίτο πρόσωπο

Μοιραίο ρόλο φέρεται να είχε στην υπόθεση η κατά 9 χρόνια μεγαλύτερη αδελφή του θύματος και η ερωτική σχέση της με τον κατηγορούμενο. Πέραν του ηθικού σκέλους, της αποδόθηκε πως σε συνεννόηση με τον δράστη επιχείρησαν να εμφανίσουν την υπόθεση ως αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Στο δικαστήριο δεν εμφανίστηκε ποτέ και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2,5 ετών με αναστολή ενώ της αναγνωρίστηκε και ελαφρυντικό. Ελαφρυντικό, της ειλικρινούς μεταμέλειας, αναγνωρίστηκε και στον κατηγορούμενο στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο με αποτέλεσμα η αρχική ποινή των ισοβίων να μετατραπεί σε 20 χρόνια το 2017. Τώρα όμως ο Άρειος Πάγος διαφωνεί.

«Πρέπει η μεταμέλεια όχι μόνο να είναι ειλικρινής αλλά και να εκδηλώνεται εμπράκτως , δηλαδή να συνδυάζεται με συγκεκριμένα περιστατικά, τα οποία μαρτυρούν ότι αυτός μεταμελήθηκε και για αυτό το λόγο επιζήτησε – ειλικρινά και όχι προσχηματικά- να άρει ή να μειώσει τις συνέπειες της αξιόποινης πράξης του» αναφέρει το δικαστήριο με τον κ.Δημητρακόπουλο να σχολιάζει πως «η αναίρεση έγινε για τυπικούς και όχι λόγους ουσίας».

Στη νέα δίκη στο Εφετείο ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να του επιβληθεί ακόμα και ισόβια κάθειρξη

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ