Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Νέο τμήμα Ελέγχων του Ελεγκτικού Συνεδρίου: Ποια τα μέλη του

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νέο τμήμα Ελέγχων του Ελεγκτικού Συνεδρίου: Ποια τα μέλη του

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ(3004) η σύνθεση του Ειδικού τμήματος Ελέγχου του Ελεγκτικού Συνεδρίου το οποίο βάσει του πρόσφατου Νόμου 4700/2020 είναι επιφορτισμένο με τρεις νέες αρμοδιότητες: τον εντοπισμό συστημικών διαχειριστικών παθογενειών και την ανάλυση των αιτίων τους, την εκτίμηση της αξιοπιστίας των συστημάτων εσωτερικού ελέγχου της δημόσιας διοίκησης, καθώς και τη διενέργεια ελέγχων ύστερα από απόφαση της Βουλής.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ:

«Αριθμ. απόφ. 2/2020

Συγκρότηση του Τμήματος Ελέγχων του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ (Σε Συμβούλιο)

Αποτελούμενη από τους: Ιωάννη Σαρμά, Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Αντώνιο Νικητάκη, Επίτρο- πο της Επικρατείας, κωλυόμενης της Γενικής Επιτρόπου της Επικρατείας στο Ελεγκτικό Συνέδριο Χρυσούλας Καραμαδούκη, Σωτηρία Ντούνη, Μαρία Βλαχάκη, Άννα Λιγωμένου, Γεωργία Μαραγκού, Αγγελική Μαυρουδή, Κωνσταντίνο Κωστόπουλο και Μαρία Αθανασοπούλου, Αντιπροέδρους, Βασιλική Ανδρεοπούλου, Ευαγγελία – Ελισάβετ Koυλουμπίνη, Σταμάτιο Πουλή, Δέσποινα Καβ- βαδία -Κωνσταντάρα, Αγγελική Μυλωνά, Γεωργία Τζομά- κα, Θεολογία Γναρδέλλη, Βιργινία Σκεύη, Κωνσταντίνο Εφεντάκη, Βασιλική Σοφανού, Αγγελική Πανουτσακο- πούλου, Δέσποινα Τζούμα, Δημήτριο Τσακανίκα, Ευφρο- σύνη Παπαθεοδώρου, Βασιλική Προβίδη, Κωνσταντίνο Παραθύρα, Ασημίνα Σακελλαρίου, Αργυρώ Μαυρομμά- τη, Ευαγγελία Σεραφή, Κωνσταντίνο Κρέπη, Ερήνη Κατσι- κέρη, Γεωργία Παπαναγοπούλου, Νεκταρία Δουλιανάκη, Νικολέτα Ρένεση, Ακατερίνη Μποκώρου και Αντιγόνη Στίνη, Συμβούλους. Οι Σύμβουλοι Γεώργιος Βοΐλης, Ελέ- νη Λυκεσά, Κωνσταντίνα Ζώη, Δημήτριος Πέππας, Στυ- λιανός Λεντιδάκης και Βασιλική Πέππα απουσίασαν δι- καολογημένα, ενώ ο Σύμβουλος Γρηγόριος Βαλληνδράς αποχώρησε από τη διάσκεψη, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 2 του ν. 1968/1991.

Συνεδρίασε, σε Συμβούλιο, σε διαδυκτιακή τηλεδιάσκεψη που διενεργείται μέσω της δημόσιας υπηρεσίας e-presence.gov.gr με συντονιστή τον δικαστικό υπάλληλο Γεώργιο Χατζέλλη, στις 24 Ιουνίου 2020, με την παρουσία της Γραμματέως Ελένης Αυγουστόγλου, Επιτρόπου στην Υπηρεσία Επιτρόπου “Γραμματεία” του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Για να προβεί στον ορισμό των δικαστών του Δικαστηρίου που θα υπηρετήσουν ως μέλη του Τμήματος Ελέγχων του Ελεγκτικού Συνεδρίου, λόγω του επικείμε νου προς ψήφιση νομοσχεδίου με τίτλο «Ενιαίο κείμενο Δικονομίας για το Ελεγκτικό Συνέδριο, ολοκληρωμένο νομοθετικό πλαίσιο για τον προσυμβατικό έλεγχο, τροποποιήσεις στον Κώδικα νόμων για το Ελεγκτικό Συνέδριο και διατάξεις για την αποτελεσματική απονομή της δικαιοσύνης», που περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων και την πρόβλεψη σύστασης Τμήματος Ελέγχων (άρθρο 340), με το δεδομένο ότι οι κρίσιμες ρυθμίσεις του νο- μοσχεδίου θα ισχύσουν άμεσα. Αφού έλαβε υπόψη:

1. Τις διατάξεις του άρθρου 8 παρ. 2 του Κώδικα Νόμων για το Ελεγκτικό Συνέδριο (ν. 4129/2013, Α’ 52), σε συνδυασμό με το άρθρο 23 παρ. 4 του ν. 1756/1988 (Α’ 35).

2. Τα πρακτικά της 2ης/24.6.2020 συνεδρίασης της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου σε Συμβούλιο, αποφασίζει:

Το Τμήμα Ελέγχων του Ελεγκτικού Συνεδρίου συγκρο- τείται ως εξής: ΤΜΗΜΑ ΕΛΕΓΧΩΝ Πρόεδρος: Ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Αναπληρωτής: Γεωργία Μαραγκού, Αντιπρόεδρος Σύμβουλοι: Ευαγγελία – Ελισάβετ Κουλουμπίνη Βιργινία Σκεύη Κωνσταντίνος Εφεντάκης Πάρεδροι: Ιουλία Παπαθεοδώρου Μαρία Καραπέτη Eισηγητές: Ειρήνη Λιάσκα Νικόλαος Σπανάκης Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Κρίθηκε, αποφασίστηκε και εκδόθηκε στην Αθήνα, στις 24 Ιουνίου 2020.

Ο Πρόεδρος ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΡΜΑΣ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ