Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Οι Δικηγόροι της Θεσσαλονίκης με φορείς της πόλης συντάσσουν οδηγό δικαιωμάτων των καρκινοπαθών

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Οι Δικηγόροι της Θεσσαλονίκης με φορείς της πόλης συντάσσουν οδηγό δικαιωμάτων των καρκινοπαθών

Η Επιτροπή Τοπικών Θεμάτων και Σχέσεων με τους Φορείς της Πόλης του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης συνέστησε Ομάδα Εργασίας από μέλη της, Δικηγόρους του ΔΣΘ με σκοπό τη συγκέντρωση της νομοθεσίας, που αφορά τους ασθενείς με καρκίνο, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής Ν. Θεσσαλονίκης».

Η συνεχής διαφοροποίηση της νομοθεσίας, η δυσκολία εντοπισμού κρίσιμων για τον ασθενή – πολίτη νομοθετικών διατάξεων που αφορούν την αναπηρία, την ασφάλισή του, την εργασία του, τις παροχές που δικαιούται, αποτέλεσαν την αιτία ανάληψης πρωτοβουλίας από την Επιτροπή.

Η νομοθεσία των επιλεχθέντων θεματικών θα συγκεντρωθεί από τους Δικηγόρους – μέλη της Επιτροπής και θα καταχωρηθεί σε ηλεκτρονική μορφή με σκοπό τη συστηματική μελλοντικά επικαιροποίησή της προς όφελος των πολιτών που νοσούν από καρκίνο.

Την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η 1η συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας της Επιτροπής στα γραφεία του ΔΣΘ, παρουσία του Προέδρου του Συλλόγου, Ευστάθιου Κουτσοχήνα και της Προέδρου του Συλλόγου «Άλμα Ζωής Ν. Θεσσαλονίκης», Κυριακής Δερεκενάρη. Στη συνεδρίαση παρέστησαν η Πρόεδρος της Επιτροπής, μέλος του ΔΣ του ΔΣΘ, Μαρούσα Πρωτοπαπαδάκη, καθώς και τα μέλη αυτής, Γιάννης Γραμματικόπουλος, Αντωνία Καρδαμάκη, Δέσπω Λάτσιου, Αντώνης Μπιλίσης, Ράνια Σαλπιστή, Χριστίνα Φοροπούλου και Ιορδάνης Χατζηκαλλινικίδης, καθώς και η Γ.Γ. του Συλλόγου «Άλμα Ζωής Ν. Θεσσαλονίκης», Ανδρομάχη Αθηναίου, μαζί με την Κοινωνική Λειτουργό Δέσποινα Πάρτσια.

Πηγή: www.dsth.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ