Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Ώρα Πετσίτη στη Βουλή;

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ώρα Πετσίτη στη Βουλή;

Το ερώτημα είναι πλέον ένα; Θα προτείνει η ΝΔ σύσταση προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση ΔΕΠΑ- Μανώλη Πετσίτη; Ηδη πάντως η δικογραφία που περιλαμβάνει καταγγελίες του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ, Θόδωρου Κιτσάκου, στις οποίες εμπλέκει 3 υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (Δραγασάκη, Φλαμπουράρη και Σταθάκη) βρίσκεται στη Βουλή όπως και ανακοινώθηκε από την Ολομέλεια.

Η δικογραφία στάλθηκε στο κοινοβούλιο γιατί αφορά καταγγελίες κατά των πρώην υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Δραγασάκη, Αλέκο Φλαμπουράρη και Γιώργο Σταθάκη στην υπόθεση της ΔΕΠΑ.

Η δικογραφία περιλαμβάνει καταγγελίες του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ Θόδωρου Κιτσάκου κατά των τριών πρώην υπουργών και για να ξεκινήσει κοινοβουλευτική διαδικασία για τη σύσταση Προανακριτικής επιτροπής θα πρέπει να υπογράφουν 30 βουλευτές. Υπενθυμίζεται πως στην υπόθεση αυτή κεντρικό ρολό φέρεται να είχε ο στενός συνεργάτης του Νίκου Παππά, Μανώλης Πετσίτης. Άγνωστο παραμένει πάντως αν θα υπάρξει τέτοια πρόταση.

Ο Πετσίτης

Σύμφωνα με τον Θεόδωρο Κιτσάκο ο Πετσίτης κάνοντας χρήση των σχέσεων με στελέχη της κυβέρνησης τον πίεζε να ρυθμιστούν ευνοϊκά υποθέσεις που αφορούν τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

O Πετσίτης, γνωστός και ως «Μανόλο» εμφανίζεται στη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) λίγο μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015. Εμφανίζεται ως φορολογικός εκπρόσωπος των κυπρίων δικηγόρων, συνεργατών του Αρτέμη Αρτεμίου, οι οποίοι παραμένουν διαχειριστές των offshore εταιρειών στις οποίες μεταβιβάστηκαν η παραγωγή και οι εργαζόμενοι της ELFE.

Tο ερώτημα που τέθηκε εκείνη την εποχή είναι το κατά πόσον ο φίλος του Νίκου Παππά, που εργαζόταν στις επιχειρήσεις του Λ. Λαυρεντιάδη, του οποίου η εταιρεία ELFE εμφανίζεται να χρωστουσε χρήματα στη ΔΕΠΑ , έπαιξε κάποιο διαμεσολαβητικό ρόλο για την ευνοϊκή μεταχείριση της τελευταίας απέναντι στους πιστωτές της.

Να θυμίσουμε ότι το χρέος των Ελληνικών Φωσφορικών Λιπασμάτων στις αρχές Δεκεμβρίου του 2018 προς τη Δημόσια Επιχείρηση Φυσικού Αερίου έφτασε τα 126.454.540 ευρώ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ