Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Πέταξε από το μπαλκόνι την περιουσία της- Ηλικιωμένοι πέφτουν συνεχώς θύματα απατεώνων για να «σώσουν» τα παιδιά τους

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πέταξε από το μπαλκόνι την περιουσία της- Ηλικιωμένοι πέφτουν συνεχώς θύματα απατεώνων για να «σώσουν» τα παιδιά τους ΕΛ.ΑΣ.

Νέο περιστατικό εκμετάλλευσης ηλικιωμένων καταγράφηκε στην Πάτρα. Το ποσό των 41.600 ευρώ πέταξε… από το μπαλκόνι του διαμερίσματος της σε άγνωστο, που της τηλεφώνησε για να «σώσει» την κόρη της από συνέπειες δήθεν θανατηφόρου τροχαίου που είχε προκαλέσει.

Όπως αποκάλυψε το tempo24.gr, το τηλεφώνημα που δέχθηκε η ηλικιωμένη από αγνώστους, που της ζητούσαν χρήματα για να βοηθήσει την κόρη της να απεμπλακεί από σοβαρό τροχαίο που η ίδια είχε προκαλέσει, την οδήγησε να τους εμπιστευτεί και να κλείσει ραντεβού για να τους δώσει το χρηματικό ποσό.

Πείστηκε να μεταβεί στο σπίτι της κάποιος ώστε να του πετάξει τα χρήματα από το μπαλκόνι, όπως και έγινε. Η αποκάλυψη πως είχε πέσει θύμα απάτης, ήρθε αργότερα όταν επικοινώνησε με το παιδί της και ενημερώθηκε πως δεν της ειχε συμβεί τίποτα.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών, άνδρες της οποίας ερευνούν την υπόθεση, με στόχο τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

15.000 ευρώ σε ένα δέντρο

Προ ημερών, συνέβη όπως δημοσίευσε το dikastiko.gr ένα άλλο αντίστοιχο περιστατικό όπου μία 78χρονη από τη Ρόδο έδωσε περισσότερα από 15.000 ευρώ σε άγνωστο που επικοινώνησε μαζί της χρησιμοποιώντας την ιδιότητα του αστυνομικού.

Η ηλικιωμένη γυναίκα δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από άγνωστο άνδρα, ο οποίος της είπε ότι είναι αστυνομικός. Ο επιτήδειος την πληροφόρησε ότι ο γιος της είχε χτυπήσει με το αυτοκίνητο του ένα παιδί, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του ανηλίκου. Ο ίδιος πρόσθεσε στην 78χρονη πως εξαιτίας του ατυχήματος ο γιος της, η νύφη και το εγγόνι της έχουν συλληφθεί και κρατούνται.

Στη συνέχεια της ανέφερε πως προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι θα έπρεπε να βάλει το ποσό των 15.000 ευρώ σε μία σακούλα και να το αφήσει σε συγκεκριμένο δέντρο που της υπέδειξε ο «αστυνομικός» στην πόλη της Ρόδου. Η 78χρονη επιχείρησε να επικοινωνήσει με το γιο της και τα άλλα μέλη της οικογένειας χωρίς να καταστεί δυνατόν.

Έτσι, πείστηκε πως η κατάσταση ήταν όπως της είχε πει ο «αστυνομικός» και άφησε τα χρήματα στο σημείο που της είχε υποδείξει σε συγκεκριμένο δέντρο. Αργότερα, όταν τελικά μίλησε με το γιο της και εκείνος της είπε πως τίποτα από όλα αυτά δεν είχαν συμβεί, η 78χρονη αντιλήφθηκε ότι είχε εξαπατηθεί και στη συνέχεια κατήγγειλε το περιστατικό στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, η οποία διενεργεί τη σχετική προανάκριση.

Οι υπάλληλοι της ΔΕΗ

Ακόμη μία απάτη σε βάρος ηλικιωμένης καταγγέλθηκε στις Αστυνομικές Αρχές της Αχαΐας και πιο συγκεκριμένα της Αιγιάλειας. Οι άγνωστοι δράστες σύμφωνα με το Mega κατάφεραν να αποσπάσουν από την γυναίκα το ποσό των 7.000 ευρώ και να εξαφανιστούν.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστων δραστών, οι οποίοι ενεργώντας από κοινού, προσποιούμενοι υπαλλήλους της ΔΕΗ μετέβησαν σε οικία ηλικιωμένης και  με το πρόσχημα διεκπεραίωσης υπόθεσης της κόρης της, της απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 7.000 χιλιάδων ευρώ.

Οι αρχές σημειώνουν πως χρειάζεται να επιδεικνύεται ιδιαίτερη προσοχή κυρίως από τους ηλικιωμένους, όταν δέχονται όχληση από αγνώστους οι οποίοι δηλώνουν συγκεκριμένη ιδιότητα. Ιδιαίτερα δε όταν εκείνοι επικαλούνται εκκρεμότητες μελών της οικογένειάς τους, θα πρέπει να επικοινωνούν άμεσα μαζί τους προκειμένου να τους το αναφέρουν και να αποφεύγουν την απάτη.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ