Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων και ελευθερία της έκφρασης

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Προστασία Προσωπικών Δεδομένων και ελευθερία της έκφρασης

Πόσο εφικτή είναι η ισορροπία ανάμεσα στην προστασία των δεδομένων και την ελευθερία της έκφρασης μετά τον GDPR; Με το ερώτημα αυτό την Παρασκευή 27 Μαρτίου η Νομική Βιβλιοθήκη, επιχειρεί μέσω ενός 4ωρου εποικοδομητικού σεμιναρίου, να αποσαφηνιστεί πού τοποθετούνται τα όρια της ιδιωτικότητας και της δημοσιογραφίας στο όνομα του δημοσίου συμφέροντος.

Οι διοργανωτές του σεμιναρίου στοχεύουν ακόμα να αναδειχθούν θέματα σχετικά με την ευαισθητοποίηση για τα ανθρώπινα (ψηφιακά) δικαιώματα των υποκειμένων (κοινού) από την κακή δημοσιογραφική επεξεργασία.

Επίσης, θα απαντηθούν ερωτήματα όπως ποιοι παράγοντες επενεργούν για να σταθμιστεί μια σύννομη δημοσιογραφική επεξεργασία, καθώς ισχύουν παράλληλα ο Κώδικας Δεοντολογίας των δημοσιογράφων, ο ΓΚΠΔ και ο ΚΠΔ, οι κώδικες δημοσιογραφικής δεοντολογίας έχουν συμβατότητα με τον Νόμο; Παράλληλα, θα απαντηθούν τα ερωτήματα: Πότε μπορούμε να αξιώσουμε διόρθωση ή αποζημίωση από ένα ΜΜΕ; Η διαφήμιση στο ψηφιακό περιβάλλον και το μοντέλο συλλογής δεδομένων συμπεριφοράς για δημιουργία προφίλ είναι συμβατά με το πλαίσιο που εξετάζεται;

Που απευθύνεται;

Το φιλόδοξο πρόγραμμα απευθύνεται σε δικηγόρους που ασχολούνται με τα media και την προστασία δεδομένων αλλά και σε δημοσιογράφους κυρίως ψηφιακών και ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ. Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο Βασίλης Βασιλόπουλος είναι DPO στην ΕΡΤ ΑΕ, δημοσιογράφος, κάτοχος Μάστερ στην Ποιοτική Δημοσιογραφία και τις Νέες Τεχνολογίες, υποψήφιος διδάκτορας στο Τμήμα Δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, συγγραφέας του βιβλίου «Πρότυπα Ποιότητας στα ΜΜΕ – Έχουν νόημα»; Είναι ο επικεφαλής της συντακτικής ομάδας των Κωδίκων Δεοντολογίας των Μέσων, μελών της Ένωσης Εκδοτών Διαδικτύου της Ελλάδας. Είναι πιστοποιημένος κατά ISO 17024 Data Protection Officer Executive. Είναι πιστοποιημένος από τον IRCA Επικεφαλής Επιθεωρητής Συστημάτων Ποιότητας ISO 9001:15. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σεμινάριο είναι πλήρως επιδοτούμενο από το ειδικό πρόγραμμα ΛΑΕΚ 0,24% του ΟΑΕΔ. Δηλώσεις συμμετοχής μέσω ΟΑΕΔ ισχύουν έως και την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020, υπό την προϋπόθεση ότι έχει γίνει δημοσίευση της απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης για το Πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων ΛΑΕΚ 0,24% για το 2020.

(Το κόστος συμμετοχής στο σεμινάριο είναι 80 ευρώ, έχει διάρκεια 4 ώρες από 17:00 έως 19:00). Τόπος διεξαγωγής είναι το κτίριο της Νομικής Βιβλιοθήκης στην οδό Μαυριμιχάλη και ο τρόπος παρακολούθησης του προγράμματος είναι εκτός από την φυσική παρουσία του εκπαιδευόμενου και μέσω εκπαιδευτικής πλατφόρμας, (On Demand) edu.nb.org

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ