Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Πρωτοδικείο: Απαράδεκτη η δίωξη σε βάρος δυο δημοσιογράφων- ανταποκριτών στις ΗΠΑ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πρωτοδικείο: Απαράδεκτη η δίωξη σε βάρος δυο δημοσιογράφων- ανταποκριτών στις ΗΠΑ

Απαράδεκτη, δηλαδή χωρίς  νομική υπόσταση, έκρινε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών , την ποινική δίωξη που είχε ασκηθεί σε βάρος των δημοσιογράφων- ανταποκριτών ελληνικών ΜΜΕ στις ΗΠΑ που κάλυπταν την επίσκεψη του τότε υποργού Νίκου Παππά στην Αμερική. Η δίωξη είχε ασκηθεί σε βάρος των  δημοσιογράφων Θ. Δημάδη και Δημ. Σουλτογιάννης για την αποκαλούμενη υπόθεση “ΠερούκαGate”, όμως σήμερα το δικαστήριο ξεκαθάρισε πως νομικά η υπόθεση δεν υφίσταται.  Υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση αναφορικά με δύο ενστάσεις που είχε καταθέσει η υπεράσπιση, το δικαστήριο κήρυξε απαράδεκτη την ποινική δίωξη για πλημμεληματική πλαστογραφία, δίχως να μπει στην ουσία της υπόθεσης. «Η πράξη πρέπει να έγινε κατά τη διάρκεια άσκησης της υπηρεσίας του υπαλλήλου, πράγμα που δεν ισχύει στην προκείμενη περίπτωση» υποστήριξε μεταξύ άλλων ο εισαγγελέας.

Ως πολιτικώς ενάγων παραστάθηκε στο δικαστήριο ο Γ. Χριστοφορίδης δημοσιογράφος και μέλος της πρώην κυβερνητικής αποστολής, αφού σύμφωνα με την κατηγορία οι δύο κατηγορούμενοι είχαν χρεώσει ροφήματα στο δωμάτιο του υπογράφοντας με το όνομα του.

Χριστοφορίδης: Στα αστικά δικαστήρια

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο Γ. Χριστοφορίδης δήλωσε σχετικά: «Να μην έρθει αντιμέτωπος με την αλήθεια επέλεξε ο Θάνος Δημάδης, που κάθισε σήμερα στο σκαμνί του Β’ Μονομελούς, ύστερα από ποινική δίωξη που άσκησε εις βάρος του ο εισαγγελέας για πλαστογραφία μετά χρήσεως. Για την υπόθεση «perouka gate», που απασχόλησε το πανελλήνιο, όταν (Σεπτέμβριος 2016) εντοπίστηκε μαζί με τον Δημήτρη Σουλτογιάννη να παρακολουθούν με περούκες τον τότε υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά και να έχουν πλαστογραφήσει την υπογραφή μου, ως ειδικού συμβούλου της κυβέρνησης, Δημάδης και Σουλτογιάννης έκαναν σήμερα ένσταση ισχυριζόμενοι ότι το αδίκημα δεν τελέστηκε κατά την άσκηση της υπηρεσίας μου. Επιχείρημα που προέβαλαν και κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, αλλά ο εισαγγελέας προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης. Κατά συνέπεια, το δικαστήριο δεν προχώρησε καν στην εξέταση της ουσίας της υπόθεσης, ώστε να αποδειχθεί η πλαστογραφία την οποία είδε με τα μάτια του το σύνολο της ελληνικής κοινής γνώμης (αφού η απόδειξη όπου οι δύο κατηγορούμενοι έβαλαν το όνομα μου, αριθμό δωματίου και μια δυσανάγνωστη υπογραφή έλαβε ευρύτατη δημοσιότητα), ενώ την έχει ομολογήσει και ο ένας από τους δύο σήμερα κατηγορούμενους, Δημήτρης Σουλτογιάννης, στην τηλεοπτική εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου στον τηλεοπτικό σταθμό Star λίγες μέρες μετά το περιστατικό (21/9/16), λέγοντας ότι η πλαστογραφία έγινε «πάνω στη γρηγοράδα» τους. Ο ίδιος, μάλιστα, παραδέχθηκε ότι η ομολογία του έγινε σε συνεννόηση με τον Θάνο Δημάδη.Δημάδης και Σουλτογιάννης θα ζήσουν για πάντα με τη ρετσινιά του πλαστογράφου, αφού επέλεξαν να μη δικαστούν. Μα ποιος αθώος το κάνει αυτό; Η αλήθεια θα αποδειχθεί στα αστικά δικαστήρια, όπου έδωσα εντολή στον δικηγόρο μου, Περικλή Πασχάκη, να προσφύγει».

Σουλτογιάννης: «Μετακλητός συκοφάντης»

Στον αντίποδα οι δημοσιογράφοι επικαλούνται επίσημο έγγραφο από το οποίο προκύπτει ότι ο κ.Χριστοφορίδης δεν ήταν στην επίσημη αποστολή του 2016, συνεπώς  υποστηρίζουν πως «ηταν εκε΄λι ως ιδιώτης και πληρωνόταν με κρατικό κονδύλι».

Ολόκληρο η απάντηση του δημοσιογράφου Δημ. Σουλτογιάννη, έχει ως εξής:

«Νέα Υόρκη, 17 Ιανουαρίου 2020

Η Δικαίωση μπορεί να αργεί αλλά πάντα έρχεται στο τέλος. Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών πρίν από λίγο με ομόφωνη απόφαση Εισαγγελέα και Δικαστηρίου έκρινε την Ποινική Δίωξη κατά εμού και του συναδέλφου Θάνου Δημάδη ΠΑΡΑΝΟΜΗ. Η σκευωρία του μετακλητού Γιώργου Χριστοφορίδη, που έλεγε ότι τον πλαστογραφήσαμε κατέρρευσε! Ο μετακλητός συκοφάντης να είναι σίγουρος ότι θα αντιμετωπίσει όλες τις νομικές συνέπειες καθώς επιφυλάσσομαι ρητά παντὀς νομίμου δικαιὠματος μου!

Στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω όλους εκείνους τους φίλους, συναδέλφους και ιδιαίτερα την οικογένεια μου που πίστεψαν σε εμένα και την αλήθεια από την πρώτη στιγμή. Ειδικά από τους συναδέλφους εκείνους που ήταν άδικοι μαζί μου, περιμένω έστω και με 4 χρόνια καθυστέρηση να πράξουν τώρα το σωστό.

Ευχαριστώ θερμά και τον συνηγορο μου κ. Πρόδρομο Αβραμίδη!

Φυσικά μην ξεχνάτε ότι είμαστε ακόμα εν αναμονή της εκδίκασης της μήνυσης κατά του Μιχάλη Ψύλλου (Πρώην Διευθυντή του ΑΠΕ) ο οποίος είναι ένας από τους βασικούς ενορχηστρωτές της σκευωρίας περί δήθεν συλλήψεων κτλ. με το αρχικό τηλεγράφημα στο ΑΠΕ.

Τέλος, καλώ για ακόμα μια φορα τον πρώην Υπουργό Νίκο Παππά να βγάλει το φουστάνι της ασυλίας να φορέσει αντρικά παντελόνια και να έρθει να δικαστεί. Ραντεβού σύντομα!

Δημήτρης Σουλτογιάννης

Δημοσιογράφος

Νέα Υόρκη»

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ